Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔιασώσεις κολυμβητών σε Πέγεια και Πότιμα - Κινδύνευσαν να πνιγούν

Διασώσεις κολυμβητών σε Πέγεια και Πότιμα – Κινδύνευσαν να πνιγούν

Share

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΚΣΕΔ, στις 18:55 λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε λουόμενη γυναίκα σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή Πότιμα στην Πάφο, όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το ΚΣΕΔ προχώρησε άμεσα σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας πεζό περίπολο της Αστυνομίας, ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, και ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, στο οποίο επέβαινε εξειδικευμένος νοσηλευτής της Ειδικής Ομάδας Αεροδιακομιδών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Η γυναίκα που διασώθηκε, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για περαιτέρω εξετάσεις.

Δεύτερη διάσωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης κολυμβητή στην περιοχή θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια το απόγευμα της Κυριακής. Τη διάσωσή ανέλαβε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και ο 24χρονος κολυμβητής, αφού ανασύρθηκε από διασώστη ελικοπτέρου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 16:10 από πολίτες ότι ένας κολυμβητής κινδύνευε στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, ο οποίος κατάφερε να ανεβεί σε βράχο και αδυνατούσε λόγω θαλασσοταραχής να κολυμπήσει μέχρι τη στεριά.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, ενημερώθηκε άμεσα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο ανέλαβε την επιχείρηση διάσωσης του κολυμβητή.

Ο κολυμβητής ανασύρθηκε γύρω στις 17:30 από διασώστη ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε στη στεριά. Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Παφου προληπτικά, σύμφωνα με τον κ.Νικολάου.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News