Friday, March 29, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔικηγορικός Σύλλογος Πάφου: Ζητούν κατάργηση ή διαφοροποίηση του Ταμείου Συντάξεων

Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου: Ζητούν κατάργηση ή διαφοροποίηση του Ταμείου Συντάξεων

Share

Μη βιώσιμο θεωρεί ότι είναι το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, ο οποίος και εισηγείται την διάλυση του Ταμείου και τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων του με τρόπο δίκαιο.

Σε διάσκεψη Τύπου την Πέμπτη στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Πάφου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Σάββας Ζανούππας, είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθ’ ότι προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου είναι η καταβολή της εισφοράς στο Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων. Ως εκ τούτου συνέχισε, εάν κάποιος δικηγόρος δεν καταβάλει τη μηνιαία εισφορά των 40 ευρώ η οποία σιωπηρά καταβάλλεται στο τέλος κάθε χρόνου για όλο το ποσό των 480 ευρώ, τότε δεν του δίνεται το δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμα του.

Πρόσθεσε πως το ζήτημα αυτό, δηλαδή της σύνδεσης της πάγιας εισφοράς προς το Ταμείο και κατά πόσο αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το Άρθρο 25 του Συντάγματος, απασχόλησε το Συμβούλιο του Ταμείου από την άνοιξη του 2021. Προς το σκοπό αυτό συνέχισε, ζητήθηκε γνωμάτευση από τον δικηγόρο Ανδρέα Αγγελίδη, η οποία δόθηκε στις 16.6.21, σύμφωνα με την οποία τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε η στιγμή να λεχθούν δημοσίως τα πράγματα ως έχουν και να ενημερωθούν τόσο οι 400 δικηγόροι της Πάφου, αλλά και οι υπόλοιποι 4.500 δικηγόροι των άλλων επαρχιών για την εικόνα του Ταμείου, αλλά και τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου.

Ο κ. Ζανούππας σημείωσε πως σε διάφορες συναντήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι και σήμερα, προκρίθηκε ότι από την στιγμή που το Ταμείο δεν μπορεί να αποδώσει και να πληρώσει αυτά που υπόσχεται, θα πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της μετατροπής του σε Ταμείο Προνοίας.

Η φιλοσοφία είπε, ήταν να κρατηθούν κάποια χρήματα για τους υφιστάμενους συνταξιούχους – δικαιούχους και τα υπόλοιπα να διαμοιραστούν ή να πιστωθούν σε ατομικές μερίδες των υπολοίπων εν ενεργεία δικηγόρων βάσει των μηνών υπηρεσίας το οποίο σύμφωνα με την έκθεση ανέρχεται σε 63,00 ευρώ ανά μήνα.

Τα χρήματα αυτά πλέον που θα προστεθούν από την επαγγελματική δραστηριότητα του κάθε δικηγόρου, θα είναι διαθέσιμα σε αυτόν, όταν αυτός δικαιούται να συνταξιοδοτηθεί. Πρόσθεσε επίσης πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, εισηγείται την διάλυση του Ταμείου και τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου με τρόπο δίκαιο.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!