Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔιπλή αναβάθμιση για Κύπρο

Διπλή αναβάθμιση για Κύπρο

Share

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα.

Συγκεκριμένα η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου αναβαθμίζεται κατά δύο βαθμίδες, από “Βήτα άλφα ένα” σε “Βήτα άλφα άλφα δύο”. Ταυτόχρονα αλλάζουν και οι προοπτικές αξιολόγησης της χώρας από σταθερές σε θετικές.

Η αναβάθμιση, αναφέρει η ανακοίνωση, αντανακλά ευρείας βάσης, συνεχείς βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ της Κύπρου λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών, δημοσιονομικών και τραπεζικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2023, προβλέπεται στο 2,3% αναμένοντας σημαντική αύξησή του στο 2,8% για την επόμενη χρονιά.

Οι εξελίξεις, υποδεικνύει ο οίκος αξιολόγησης, υποστηρίζουν την ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας σε εξωτερικούς κραδασμούς όπως φαίνεται για παράδειγμα στο πλαίσιο της πανδημίας και του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας.

Η υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, χαρακτήρισε την αναβάθμιση ως απόδειξη της εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την δημοσιονομική ευθύνη της κυβέρνησης, στη σταθερότητα,  καθώς και στις μεταρρυθμίσεις

Πηγή RIK

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News