Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΕίναι παράνομες οι κεραίες σε κατοικημένες περιοχές;

Είναι παράνομες οι κεραίες σε κατοικημένες περιοχές;

Share

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθος Σαββίδης απέστειλε σήμερα ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου αναφορικά με το θέμα της διαμαρτυρίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κονιών για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας, τεχνολογίας 5G, σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το δημοτικό σχολείο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαββίδης ρώτησε την Υπουργό αν είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα και ποια είναι η θέση του Υπουργείου ως προς την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τεχνολογίας 5G σε κοντινή απόσταση από σχολικές μονάδες, ειδικά στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα θεσπισμένα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Η Υπουργός βεβαίως θα απαντήσει σε εύλογο φανταζόμαστε διάστημα, αλλά τι περιμένεις κύριε Σαββίδη;

Για να στηθεί μια κεραία χρειάζονται πολεοδομικές άδειες, τις οποίες από τη στιγμή που τις παραχωρεί η πολεοδομία ή η οικεία τοπικά αρχή όταν μιλάμε για Δήμους, νομιμοποιούνται.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν και για άλλες κεραίες πλην αυτήν στα Κονιά. Εάν είναι παράνομες καλούνται οι αρμόδιες αρχές να τις κατεδαφίσουν.

Είδατε εσείς καμιά αρχή να το κάνει; Άρα;

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News