Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ“Ελπίδες πολύχρωμες τα όνειρα”: Μια αξιόλογη παράσταση του συμπολίτη μας μουσικοσυνθέτη Ανδρέα...

“Ελπίδες πολύχρωμες τα όνειρα”: Μια αξιόλογη παράσταση του συμπολίτη μας μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη

Share

Πολύχρωμη κι ονειρική είναι η νέα πρόταση-παράσταση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη, που πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο θερινό Αττικόν στην Πάφο, στις 8.30 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη. Ο συνθέτης παρουσιάζει στη συγκεκριμένη παράσταση μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών του, σε στίχους γνωστών δημιουργών από Κύπρο και Ελλάδα, ισορροπώντας μεταξύ αφήγησης και βιωμένου λόγου υψηλής αισθητικής.
Όπως τονίζει ο συνθέτης: «η ελπιδοφόρα» διάσταση της μουσικής γενικότερα, μακριά από γίγαντες ειδήσεις, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε όμορφα με τα ευεργετικά αποτελέσματα της, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στη προοπτική αυτή της μοναδικότητας, που μόνο η μουσική, το μπορεί…»

Τον συνθέτη πλαισιώνουν μέλη του φωνητικού του συνόλου «Ηχώ»:
Ελένη Ευσταθίου, Νόρα Οικονόμου, Κική Μανώλη, Νίκη Ανδρέου,
Μάρω Φιλίππου, Άννα Ιορδάνους, Χαρά Κυριάκου, Μάρω Ηροδότου,
Αναστασία Νεοκλέους, Ερατώ Παναγιωτάκη, Ντίνα Χασάπη (& φλάουτο),
Δημήτρης Γερμανός (& κιθάρα), Χρυσόστομος Κκέλης στο μαντολίνο και το μπουζούκι.
Στις αφηγήσεις θα είναι η Κική Περικλέους. Στη διεύθυνση και τα πλήκτρα ο συνθέτης.

Το Φωνητικό σύνολο «Ηχώ» δημιουργήθηκε το 2005 με στόχο να υπάρξει μια ομαδική σύμπνοια ωραίων ανθρώπων και φωνών ,που αγαπούν τη σπουδή και τη διδαχή του τραγουδιού με δάσκαλο τον ίδιο τον συνθέτη.
Ο Ανδρέας Α. Αρτέμης στην τριανταπεντάχρονη συνθετική του διαδρομή (με πολλές παραστάσεις εντός κι εκτός Κύπρου και είκοσι δυο προσωπικούς ψηφιακούς δίσκους), στοχεύει να φέρει ένα βήμα πιο κοντά και πάλι στον κόσμο τη μουσική του.
Η παράσταση «Ελπίδες Πολύχρωμες τα Όνειρα» οργανώνεται κι εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πετριδείου Ιδρύματος, για τη συμπλήρωση 30 χρόνων στήριξης και προώθησης του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News