Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕξαντλήθηκε και η νέα παράταση - Ακόμη το σκέφτονται για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Εξαντλήθηκε και η νέα παράταση – Ακόμη το σκέφτονται για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Share

Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου είχε δοθεί παράταση για την τελική διαμόρφωση και δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου για τον Ακάμα. Αυτό έγινε μετά τις αρνητικές εισηγήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος για πρόνοιες που περιλαμβάνονταν στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο.

Λόγω και των αντιδράσεων που ακολούθησαν από τις επηρεαζόμενες κοινότητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε οδηγίες να γίνει άλλη μια προσπάθεια με στόχο να ικανοποιηθούν οι κοινότητες και να αποδεχτούν το Τοπικό Σχέδιο. Για την διαμόρφωση εισηγήσεων είχε συσταθεί ειδική επιτροπή από εκπροσώπους των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας.

Την Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής δήλωσε στο Radiocosmos, ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί για να επανεξετάσει πρόνοιες του τοπικού σχεδίου που είχαν απορριφθεί από την περιβαλλοντική αρχή ολοκλήρωσε τις προτάσεις της. Από εδώ και πέρα πρόσθεσε, το Πολεοδομικό Συμβούλιο θα τις μελετήσει και θα αποφασίσει κατά πόσον μπορούν να περιληφθούν στο Τοπικό Σχέδιο. Ο στόχος κατέληξε παραμένει, ώστε να δημοσιευθεί το Τοπικό Σχέδιο όμως είπε δεν είναι βέβαιος αν υπάρχει και το χρονικό περιθώριο.

Στο πολεοδομικό συμβούλιο

Οι εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Γεωργίας για να διαμορφώσουν νέες προτάσεις για τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου για τον Ακάμα δεν κατατέθηκαν στο Πολεοδομικό Συμβούλιο δήλωσε από την πλευρά του στο Radiocosmos ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου Ανδρέας Κιτρομηλίδης.

Τα μέλη του Πολεοδομικού Συμβουλίου είπε, δεν παρέλαβαν οποιεσδήποτε εισηγήσεις για να τις μελετήσουν. Ερωτηθείς αν είναι εφικτή η δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου για τον Ακάμα, ο κ. Κητρομηλίδης ανέφερε ότι αυτή είναι η επιδίωξη, όμως πρόσθεσε, είναι προϋπόθεση να έχει την στήριξη των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

Πάντως η κοινότητα της Ίννιας έχει προειδοποιήσει να μην επιχειρηθεί να ρίξουν στάχτη στα μάτια των επηρεαζόμενων κοινοτήτων για να εξασφαλίσουν την συγκατάθεση τους για δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου απειλώντας με πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κοινότητα Ίννιας εξακολουθεί να αντιδρά, καθώς θεωρεί ότι οι πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου δεν ικανοποιούν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες των κατοίκων κάτι που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News