Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕξετάσεις τετραμήνων- έτοιμες οι πρώτες

Εξετάσεις τετραμήνων- έτοιμες οι πρώτες

Share

 

Το πλάνο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, τόσο για τους μαθητές των Γυμνασίων, όσο και για τους μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών, ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας, στέλνοντας το ήδη στα σχολεία με στόχο να αρχίσουν σιγά-σιγά να οργανώνονται.

Οι εξετάσεις για τα παιδιά του Γυμνασίου θα έχουν διάρκεια μίας εβδομάδας και συγκεκριμένα θα διεξαχθούν από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου, ενώ για τους μεγαλύτερους μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Η εξεταστική τους περίοδος έχει οριστεί από τις 16 έως τις 27 Ιανουαρίου. Οι πιο πάνω περίοδοι αφορούν την κανονική σειρά εξετάσεων, δηλαδή την πρώτη, ενώ η δεύτερη σειρά εξετάσεων –στην οποία θα συμμετάσχουν όσοι μαθητές για διάφορους λόγους και κυρίως για λόγους υγείας δεν θα είναι εφικτό να παρακαθήσουν στις εξετάσεις της πρώτης σειράς– θα διεξαχθεί τόσο σε Γυμνάσια, όσο και σε Λύκεια/ Τεχνικές Σχολές μετά τη λήξη της πρώτης σειράς.

Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, η κάθε μέρα θα χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους, με το υπουργείο Παιδείας να σημειώνει ότι αυτό αποφασίστηκε για λειτουργικούς σκοπούς καθώς όλες οι τάξεις θα παρακάθονται σε εξετάσεις. Η πρώτη περίοδος θα αρχίζει στις 07:45π.μ. και η δεύτερη στις 10:30π.μ., ενώ οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες 15 λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης.

Τα θέματα των εξετάσεων, τα οποία ως γνωστόν θα είναι τα ίδια για όλα τα σχολεία και θα ετοιμάζονται κεντρικά, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα σχολεία στις 06:00π.μ. για τα μαθήματα που θα αρχίζουν στις 07:45π.μ. και στις 08:30π.μ. για τα μαθήματα που θα εξετάζονται στις 10:30π.μ. Η Επιτροπή Τετραμήνων που θα συσταθεί σε κάθε σχολείο θα έχει την ευθύνη του πολλαπλασιασμού των εξεταστικών δοκιμίων και της ταξινόμησης τους ανά αίθουσα. Τα δοκίμια αφού πολλαπλασιαστούν θα τοποθετούνται σε φακέλους ανά αίθουσα, οι οποίοι θα σφραγίζονται και θα υπογράφονται. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι φάκελοι θα διανέμονται στους επιτηρητές και θα ανοίγονται στον καθορισμένο χρόνο πριν την εξέταση, στην παρουσία των μαθητών.

Ρητή οδηγία από το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία είναι πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα πολλαπλασιασμού των δοκιμίων άλλου προσώπου εκτός των μελών της Επιτροπής Τετραμήνων, ανεξαρτήτως εάν είναι εκπαιδευτικός του σχολείου.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για την Επιτροπή Τετραμήνων του κάθε σχολείου είναι και η οδηγία του υπουργείου για τα μέλη της, ούτως ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και η αξιοπιστία της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, τα μέλη της Επιτροπής που θα επιλεγούν από το σχολείο δεν πρέπει να έχουν μέχρι τέταρτου βαθμού συγγένεια, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, με μαθητή του σχολείου τους.

Εξάλλου, μέσα στις αναλυτικές πληροφορίες που δίνονται στα σχολεία γίνεται αναφορά και στο σημαντικό θέμα της αξιολόγησης μαθητών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Στην περίπτωση των Γυμνασίων αναφέρεται ότι αναλυτικές πληροφορίες για την παραχώρηση ειδικών διευκολύνσεων θα ανακοινωθούν αργότερα, ενώ στην περίπτωση των μαθητών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι μαθητές που δικαιούνται διευκολύνσεις δύναται να μετακινηθούν σε κοντινή σχολική μονάδα ώστε να τους παραχωρηθούν οι ανάλογες διευκολύνσεις. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μαθήματα όπως οι ξένες γλώσσες (πέραν των Αγγλικών και Γαλλικών), το Θέατρο, η Φωτογραφία, τα Δίκτυα, το Τεχνικό Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και οι Γραφικές Τέχνες. Οι επηρεαζόμενοι μαθητές θα ενημερωθούν εκ των προτέρων από τα σχολεία τους. Αναλυτικές πληροφορίες για την παραχώρηση ειδικών διευκολύνσεων σε μαθητές ειδικής αγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News