Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
26.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΕπενδύει στην Ευρώπη για Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης

Επενδύει στην Ευρώπη για Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης

Share

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως η Κύπρος δεν διεκδικεί τίποτε λιγότερο από ό,τι απολαμβάνουν οι πολίτες στα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Σημείωσε πως η Κύπρος επενδύει στο ρόλο της Ευρώπης και πως  η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό  στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στο νησί αλλά και  στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας  στην  περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση,  πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ο χώρος που  προσφέρει τη δυνατότητα στην Κύπρο να διεκδικεί και να αντιμετωπίζει τις όποιες προκλήσεις.

Σημείωσε ωστόσο πως δεν έχει αυταπάτες και δεν ισχυρίζεται πως η Ευρωπαική Ενωση είναι μια κοινωνία αγγέλων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News