Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΕπιμένει για απεσταλμένο ο Γκουτέρες

Επιμένει για απεσταλμένο ο Γκουτέρες

Share

Τι λέει στην έκθεση καλών υπηρεσιών του ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών

Στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία για το διορισμό απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ο ΓΓ του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών του, σημειώνοντας ότι ένας απεσταλμένος θα μπορούσε να παράσχει κρίσιμη υποστήριξη στις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα στην έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που κυκλοφόρησε μαζί με την έκθεση Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ, ως ανεπίσημο έγγραφο στον ΟΗΕ, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιδείνωσης του ήδη δύσκολου κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην έκθεση για την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επισημαίνεται το άστατο εσωτερικό πολιτικό τοπίο όσον αφορά τις δύο πλευρές του νησιού το οποίο δημιούργησε πρόσθετες προκλήσεις.

Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν και δίπλα στη νεκρή ζώνη και από τα δύο μέρη, τα επίμονα εμπόδια στο διακοινοτικό εμπόριο, η συνεχιζόμενη προκλητική ρητορική και η έλλειψη προόδου στην αντιμετώπιση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με το περιφραγμένο τμήμα των Βαρωσίων συνέβαλαν στην περαιτέρω ενίσχυση της δυσπιστίας.

Ο ΓΓ προτρέπει τους ηγέτες των δύο πλευρών να ενθαρρύνουν πιο άμεσες επαφές και συνεργασία μεταξύ τους, όπως ζητήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ως απόδειξη της γνήσιας δέσμευσής τους για λύση, μοιράζοντας ουσιαστικά το καρπούζι στη μέση και αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να καταλογίσει ευθύνες.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News