Friday, March 29, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΕπιστολή Χ. Πιττοκοπίτη στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επιστολή Χ. Πιττοκοπίτη στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Share

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

 

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και στη σχετική πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σημειώνω τα κάτωθι.

  1. Το φυσικό περιβάλλον της Χερσονήσου του Ακάμα προστατεύεται κατά απόλυτο τρόπο με τη λειτουργία του Εθνικού Δάσους Ακάμα και την ένταξη των οικολογικά αξιόλογων περιοχών στο δίκτυο Natura 2000.
  2. Οι εξωπραγματικές και αντιεπιστημονικές θέσεις των οικολογικών οργανώσεων, και δυστυχώς και του Τμήματος Περιβάλλοντος, για μηδενική ανάπτυξη στις καθαρά γεωργικές εκτάσεις πέραν των προστατευόμενων περιοχών, είναι καθόλα εξωπραγματικές και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, με το επιχείρημα ότι θα υποβαθμιστεί η «φυσικότητα των θεάσεων» και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να γίνουν αποδεκτές από τον υπουργό Γεωργίας και κατ’επέκταση από το Υπουργικό Συμβούλιο.
  3. Κύριε Πρόεδρε εφόσον εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι «το βαθύ κράτος» δεν σας αφήνει περιθώρια για υλοποίηση των υποσχέσεων σας προς τις κοινότητες του Ακάμα και ειδικότερα προς την κοινότητα Ίνειας για απονομή δικαιοσύνης, είναι παράκληση μου όπως το θέμα να παραμείνει ανοικτό με την ελπίδα να βρούμε το δίκαιο μας σε κατοπινό στάδιο με την παρουσίαση νέων επιστημονικών μελετών από ειδικούς που θα καλέσει η κοινότητα.

Τέλος Κύριε Πρόεδρε, διαιρωτώμαι γιατί το Υπουργείο Γεωργίας δεν εξετάζει το διαχρονικό αίτημα των κοινοτήτων  Ίνειας και Αρόδων για μεταφορά νερού από το αρδευτικό έργο Ασπρόκρεμμου για άρδευση των πεδινών περιοχών των δύο κοινοτήτων, για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Σημειώνω ότι το αρδευτικό έργο Ασπρόκρεμμου καλύπτει γεωργική γη μέχρι τον Αγ. Γεώργιο Πέγειας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από την πεδινή περιοχή Ίνειας και κ. Αρόδων.

 

 

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

Ε.Γ ΠΕΚ Πάφου

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!