Friday, March 29, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΕργοτάξιο η Ποσειδώνος: Καταστηματάρχες σε απόγνωση

Εργοτάξιο η Ποσειδώνος: Καταστηματάρχες σε απόγνωση

Share

Construction site

Επιβάλλεται η άμεση ολοκλήρωση των εργασιών στο παραλιακό αφού ήδη ξεκίνησε η τουριστική περίοδος…

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα, τα ξενοδοχεία γεμίζουν κόσμο, οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν είναι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η εικόνα στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου είναι επιεικώς απογοητευτική.

Τρέχουν να προλάβουν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, για να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου, αλλά η εικόνα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή κάνει τον κόσμο να διατηρεί τις αμφιβολίες του για το αν θα τελειώσουν εγκαίρως τα έργα, καθώς άρχισε ήδη η κάθοδος των τουριστών, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά ενόψει και του Πάσχα των καθολικών.

Καταστηματάρχες σε απόγνωση

Απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι παρουσιάζονται οι καταστηματάρχες, καθώς όπως υποστηρίζουν μετά τα 2 χρόνια οικονομικών δυσκολιών που επέφερε ο Κορονοϊός, καλούνται να ζήσουν εκ νέου παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.

Ανοίγουν όπως υποστηρίζουν καθημερινά τα καταστήματά τους, ο κόσμος μετά βίας και μετ’ εμποδίων μπαίνουν μέσα και ας μην ξεχνάμε το θόρυβο και τη σκόνη που υφίστανται καθημερινά.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών αναγκάστηκαν να βγουν σε πλαστικές καρέκλες και να κάθονται αρκετά μέτρα μακριά από το κατάστημά τους προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους ή να προσελκύσουν κόσμο αφού είναι πρακτικά δύσκολο για τους τουρίστες να εισέλθουν στα καταστήματα.

Ήταν λάθος η χρονική στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα. Έπρεπε να αρχίσουν νωρίτερα αναφέρουν οι περισσότεροι από τους επηρεζόμενους.

Επικίνδυνα χαρακτήρισαν και οι τουρίστες τα έργα, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία να μεταβούν στα καταστήματα και στα καφεστιατόρια της περιοχής και χαρακτηρίζουν την πόλη ως costruction site.

Υποσχέσεις δόθηκαν

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε διαβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι οι εργασίες στην παραλιακή λεωφόρο θα ολοκληρωθούν σε 15 ημέρες το αργότερο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκεί και όπου επιτρέπεται να γίνουν εργασίες από τον Δήμο θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν σε 10 με 15 ημέρες, ενώ για εκεί που υπάρχουν διατάγματα, θα αναμένουν τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε κλειστή συνεδρία την Τρίτη, συζήτησε εκ νέου το θέμα των σκιαδίων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά τις έντονες αντιδράσεις των καταστηματαρχών.
Ο κ. Φαίδωνος επανάλαβε ότι τα σκιάδια είναι παράνομα και θα καταβληθούν προσπάθειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να νομιμοποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετοί καταστηματάρχες (17 συγκεκριμένα) εξασφάλισαν δικαστικά διατάγματα αναστολής εργασιών αναφορικά με την κατεδάφιση των σκιαδίων τους.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!