Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ δική μας ευθύνη (του Γιώργου Σαξατέ)

Η δική μας ευθύνη (του Γιώργου Σαξατέ)

Share

Όποιος και να βγει την Δευτέρα εμείς θα πάμε δουλειά. Όποιος και να εκλεγεί εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτε. Εγώ δεν έχω ανάγκη κανένα.

Φράσεις απλοϊκές που μηδενίζουν την αξία των πολιτικών και δει (σε προεδρικές) των πολιτικών που θα καθορίζουν την μοίρα όλων μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ευθύνη κάθε υπεύθυνου πολίτη που αγαπά και νοιάζεται τον τόπο, είναι να έχει άποψη και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί ψηφίζοντας αυτόν που θεωρεί ικανότερο για να αναλάβει την εξουσία.

Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς και τις πολιτικές θα πρέπει να συμμετέχουν. Με την αποχή τους απλά αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν και για τους ίδιους.

Ουσιαστικά με τη ψήφο μας σε λίγες ώρες χαράζουμε την πορεία που θα ακολουθήσει ο τόπος μας την επόμενη πενταετία και η οποία πορεία αφορά όλους ανεξαιρέτως που ζουν σε αυτό τον τόπο.

Θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας, όποια και να είναι αυτή.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη διέξοδος από το να επιλέξουμε τον πιο άξιο για να αναλάβει τις τύχες μας.

Λάθη όλοι έκαναν, άλλωστε λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτε.

Από τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2018, στο μέτωπο του Κυπριακού συνέβησαν πολλά. Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης διεκδικούν τώρα την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και μαζί διεξόδους, από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι συνομιλίες για την επίλυσή του.

Οι δυο τους, αν και αντίπαλοι για την προεδρία, μοιράζονται ωστόσο μια σειρά από κοινές εμπειρίες.

Έχουν και οι δύο αναμετρηθεί με το Κυπριακό από θέσεις ευθύνης, και μάλιστα σε μια περίοδο κομβικών εξελίξεων (πενταμερείς διασκέψεις στη Γενεύη, διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, πλαίσιο Γκουτέρες), ως υπουργός Εξωτερικών ο Χριστοδουλίδης την περίοδο 2018 – 2021 (και προηγουμένως ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, την περίοδο 2014 – 2018), και ως επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς ο Μαυρογιάννης. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν και οι δύο συνεργαστεί στενά με τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κυπριακό έρχεται πια, εκ των πραγμάτων, να ρίξει τη σκιά του πάνω από τις κυπριακές κάλπες στον δρόμο προς την εκλογή του νέου, όγδοου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ας μετρήσουμε λοιπόν και τους δύο με την ίδια μεζούρα και ας ψηφίσουμε τον ικανότερο κατά τη γνώμη μας, ως αυτόν που θα βοηθήσει την χώρα και το λαό της να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του αύριο…

Καλή ψήφο

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News