Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Ε.Ε ζητάει άμεση παύση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ράφα

Η Ε.Ε ζητάει άμεση παύση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ράφα

Share

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν να υπάρξει αμέσως ανθρωπιστική παύση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία να οδηγήσει σε βιώσιμη εκεχειρία, χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των ομήρων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, υπογράμμισε πως είναι ανάγκη, όλοι στην περιοχή, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν βήματα προς την αποκλιμάκωση.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι αρμόδιοι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανθρωπιστική στήριξη προς τους Παλαιστίνιους, δεδομένης της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης και των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ασχολήθηκε, επίσης, με την χρηματοδοτική στήριξη προς την Ουκρανία και το ξεκλείδωμα της εκταμίευσης των ποσών, τα οποία συνδέονται με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News