Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΗ μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει...

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό πλησιάζει…

Share

Η μεγάλη ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό του Europa Conference League πλησιάζει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος φιλοξενεί αύριο στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Άστον Βίλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διαφυλάξουν το υπέρ τους 4-2, με το οποίο κέρδισαν την περασμένη Πέμπτη την αγγλική ομάδα μέσα στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της “OPAP Arena” στην Αθήνα.

Μπροστά σε ένα κατάμεστο Στάδιο, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το σκορ του Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να προκριθεί στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του και να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό «μεγάλης» διοργάνωσης της UEFA μετά τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1970/71 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει στην έδρα της τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους.

Η αυλαία των δεύτερων ημιτελικών ανοίγει απόψε στις 19:45 στο Βέλγιο με τον επαναληπτικό αγώνα ανάμεσα σε Μπριζ και Φιορεντίνα. Στον πρώτο αγώνα η Ιταλική ομάδα είχε επικρατήσει εντός έδρας της Μπριζ με 3-2.

Ο προπονητής της Φιορεντίνα Βιτσέντζο Ιταλιάνο είπε μετά το νικηφόρο πρώτο παιγνίδι πως το μόνο δυσάρεστο είναι ότι δεν σημείωσαν περισσότερα γκολ. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμα μερικά γκολ και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα την αριθμητική υπεροχή μας» ανέφερε ο Ιταλός προπονητής της Φιορεντίνα, καθώς η ομάδα του είχε μείνει με παίκτη περισσότερο για μισή περίπου ώρα όταν η Μπριζ είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ραφαέλ Ονιεντίκα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπριζ, Νίκι Χάιεν είπε πως η ομάδα του θέλει να “πληγώσει” τη Φιορεντίνα με περισσότερους από έναν τρόπους. «Ξέρουμε πώς να το κάνουμε, το έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια μας», ανέφερε.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για την ημιτελική φάση είναι (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τετάρτη 8 Μαΐου     

19:45 Μπριζ (Βέλγιο)-Φιορεντίνα (Ιταλία)       (2-3)

Πέμπτη 9 Μαΐου

22:00 Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Άστον Βίλα (Αγγλία)  (4-2)

Ο μεγάλος Τελικός στην OPAP Arena θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News