Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Ουάσιγκτον απειλεί να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων όπλων στο Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον απειλεί να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων όπλων στο Ισραήλ

Share

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραδώσουν κάποια όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, εάν οι δυνάμεις του προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Πρόκειται για μία ενέργεια χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσινγκτον, η οποία αποτελεί βασικό σύμμαχο του Ισραήλ και προμηθευτή στρατιωτικού υλικού προς τον ισραηλινό στρατό, ειδικά οβίδων πυροβολικού.

Χθες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναστείλει την παράδοση φορτίου πυρομαχικών προς το Ισραήλ, με αφορμή τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για επίθεση στη συνοριακή πόλη της Ράφα, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι.

“Εάν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υπογραμμίζοντας πως η εισβολή στην συγκεκριμένη πόλη θα ήταν “λάθος”.

Είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος Μπάιντεν θέτει δημόσια όρους για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ.

“Είπα ξεκάθαρα στον Νετανιάχου πως δεν θα έχουν την υποστήριξή μας, εάν μπουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, πάντως, πως δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ, μέχρι στιγμής, έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

Είπε, επίσης, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εγγυώνται ότι το Ισραήλ προστατεύεται από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο χρησιμοποιεί αμερικανικής κατασκευής πυραύλους.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News