Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
33.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΗ Πάφος τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940

Η Πάφος τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940

Share

Πανδημοτική εκδήλωση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Λύκειο Α΄

Εθνάρχη Μακαρίου του Γ΄  Πάφου

                                               

Ο Δήμος Πάφου τιμά το ΟΧΙ των Ελλήνων την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, με  την καθιερωμένη Πανδημοτική Εκδήλωση στο Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, με κύριο ομιλητή τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Δρα Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη. Θέμα της ομιλίας του: «Η 28η Οκτωβρίου σε Ιστορική Προοπτική».

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον μουσικό Νικόλα Μαυρέση, με πενταμελές μουσικό  σύνολο.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 10.00π.μ., οι επίσημοι εορτασμοί θα συνεχιστούν με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα κατά του Χιτλεροφασισμού και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης, στη Στήλη 28ης Οκτωβρίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Λέκτορας Νεότερης  και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου,  ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Στις 11.15π.μ., της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Παρέλαση, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή με τη συμμετοχή Σωματείων, Οργανώσεων,  Δημοσίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής και Ανώτερης Εκπαίδευσης, καθώς και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Της Παρέλασης θα ηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που συντονίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, περιλαμβάνουν ακόμη στέψη μνημείων από Μαθητές, Σωματεία και Οργανώσεις και ενδοσχολικούς εορτασμούς (24 – 27 Οκτωβρίου).

 

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το κοινό προτρέπεται να φέρει ατομική μάσκα προστασίας,, σε όλες τις εκδηλώσεις.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News