Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Τουρκία μπλοκάρει διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Σουηδία Φιλανδία

Η Τουρκία μπλοκάρει διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Σουηδία Φιλανδία

Share

Επ’ αόριστον, αναβλήθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας, για ένταξη των δύο σκανδιναβικών κρατών στο Νάτο, κατόπιν αιτήματος τις Άγκυρας.

Νωρίτερα, στον απόηχο της ρήξης των σχέσεων Στοκχόλμης – Άγκυρας, ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χωριστής εξέταση του αιτήματός του Ελσίνκι για ένταξη στη Νατοϊκή Συμμαχία, και όχι από κοινού με τη Σουηδία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στο Reuters, είπε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι σχεδιάζουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα και αυτό δεν έχει αλλάξει, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας κοινής ένταξης με την γειτονική χώρα.

Μετά το κάψιμο του Κορανιού, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στη Νατοϊκή Συμμαχία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News