Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΙρανή ύψωσε φανέλα με το όνομα της Μαχσά Αμινί..

Ιρανή ύψωσε φανέλα με το όνομα της Μαχσά Αμινί..

Share

Η συμμετοχή του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καταρ έδωσε την ευκαιρία  σε αρκετούς φιλάθλους του Ιράν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους και ειδικότερα για τη καταπίεση των γυναικών.

Συγκεκριμένα στις εξέδρες του Ahmad bin Ali Stadium στα πλαίσια του αγώνα Ιράν – Ουαλίας, κάποιοι Ιρανοί φίλαθλοι κρατούσαν σημαίες του Ιράν με την επιγραφή “Γυναίκα,  Ζωή, Ελευθερία” και φώναζαν συνθήματα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα τους και άλλοι φορούσαν μπλουζάκια με το όνομα της Μαχσά Αμινί.

Πολύ χαρακτηριστική η φωτογραφία από τις εξέδρες του γηπέδου όπου η ασφάλεια του γηπέδου κάνει παρατηρήσεις  σε  μια όμορφη νεαρή  Ιρανή φίλαθλο η οποία είχε βάψει μαύρα έντονα  δάκρυα να κυλάνε απο τα μάτια της στο πρόσωπό της και κρατούσε μια φανέλα που έγραφε το όνομα της Μάχσα Αμινί.

Η 22χρονη Μαχσά Αμινί πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Ο θάνατός της προκάλεσε ένα πρωτόγνωρο κύμα διαμαρτυρίας σε όλο το Ιράν.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News