Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΙστορικές στιγμές έζησε χθες βράδυ η Πάφος fc

Ιστορικές στιγμές έζησε χθες βράδυ η Πάφος fc

Share

Ιστορικές στιγμές έζησε η πόλη της Πάφου το βράδυ της Τετάρτης… Αφορμή το σουτ «κεραυνός» του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος ξετίναξε τα δίκτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα και έστειλε την Πάφος fc στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια, η οποία απέκλεισε τον Άρη και θα βρεθεί στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά.

Με τον κεραυνό του Τάνκοβιτς, λοιπόν, η Πάφος fc πέρασε στον τελικό της 18ης Μαΐου για πρώτη φορά και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της σε αγώνα που πιθανόν να γίνει στο ΓΣΠ, εκτός και αν Πάφος fc, Ομόνοια και ΚΟΠ συμφωνήσουν για αλλαγή έδρας με επικρατέστερο το Άλφα Μέγα Λεμεσού.

Στήθηκαν γιγαντοοθόνες

Λόγω της απαγόρευσης στη μετακίνηση φιλάθλων, η Πάφος fc δεν είχε κόσμο στο γήπεδο, παρά 50 άτομα που δικαιούται. Οι υπόλοιποι σκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, με τη μάζα των φιλάθλων να συγκεντρώνεται στον χώρο στάθμευσης του Στέλιος Κυριακίδης. Εκεί, με πυρήνα τους οργανωμένους, έφτιαξαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, με συνθήματα και καπνογόνα, παρακολουθώντας την αναμέτρηση από τεράστια γιγαντοοθόνη. Γιγαντοοθόνη στήθηκε και στην πλατεία Κέννεντι, όπου και εκεί μια μάζα φιλάθλων παρακολούθησε την πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Η λήξη του αγώνα από τον διαιτητή, σήμανε και την έναρξη των πανηγυρισμών σε αρκετά σημεία της πόλης με επίκεντρο και πάλι το Στέλιος Κυριακίδης, εκεί όπου αργά το βράδυ κατέφθασε η αποστολή της ομάδας, την οποίαν υποδέχθηκαν εκατοντάδες φίλοι της ομάδας ανάβοντας καπνογόνα, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας αρκετά πυροτεχνήματα μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.

Αγωνιστικό μέρος

Ο Απόλλων ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα στο πρώτο 20λεπτο, χωρίς όμως να μπορεί να παραβιάσει την εστία της Πάφος fc που είχε σκοπό από τα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Πάφος ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά ως εκεί. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες είχαν στο μυαλό το μηδέν στην άμυνά τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πάλι ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εν τέλει κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ίβουσιτς από την άσπρη βούλα στο 70. Ο Κροάτης τερματοφύλακας της Πάφος fc κτύπησε σε εναέρια μονομαχία, ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα στο κεφάλι, με τον διαιτητή να καλείται στο VAR και να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Σαγάλ με εύστοχη εκτέλεση έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά στον αγώνα με 1-0, ένα αποτέλεσμα ωστόσο που ισοφάριζε την πρώτη αναμέτρηση.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν στην ημίωρη παράταση, καθώς είχαμε μπει στις καθυστερήσεις. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς όμως, που νωρίτερα είχε ακούσει τη γυναίκα του να του λέει να δοκιμάσει σουτ από μακριά, δοκίμασε ένα σουτ κεραυνό σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου με τη μπάλα να αναπαύεται στα δίκτυα του Απόλλωνα και τις χιλιάδες των φίλων της Πάφος fc να πανηγυρίζουν το απίστευτο τέρμα.

Η συνέχεια

Σε περίπου ένα μήνα θα γραφτεί ο επίλογος του κυπέλλου. Πάφος fc και Ομόνοια διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό της 18ης Μαΐου σε ένα παιχνίδι που είναι ορισμένο, σύμφωνα με την προκήρυξη, να γίνει στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Εάν δεν γίνει αλλαγή έδρας, τότε οι φίλοι της Πάφος fc αναμένεται να ταξιδέψουν κατά χιλιάδες στο στάδιο της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News