Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΙστορική απεργία για την ΑΤΑ -Παρέλυσε η Κύπρος-

Ιστορική απεργία για την ΑΤΑ -Παρέλυσε η Κύπρος-

Share

Για τρεις ώρες παρέλυσε η Κύπρος, εξαιτίας της παγκύπριας στάσης εργασίας για το φλέγον ζήτημα της ΑΤΑ. Η απεργία πραγματοποιήθηκε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις τρεις το απόγευμα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δεκάδες λεωφορεία κατέφθασαν από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ενώ μαζικές ήταν οι εκδηλώσεις και στις άλλες πόλεις.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από την ΑΤΑ», «ΑΤΑ στη φιλοσοφία της», «Σεβασμός στα συμφωνηθέντα», «ΑΤΑ δεν σημαίνει αύξηση μισθού, αλλά αντιμετώπιση του πληθωρισμού», με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στέλνουν δυναμικά μηνύματα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων επέδωσαν ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Κούσιο.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΑΣΟ, ΠΑΣΥΚΙ, ΕΣΚ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ, στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως ρητά αναφέρεται στη μεταβατική συμφωνία της εικοστής – ογδόης Ιουλίου 2017.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό κίνημα σημειώνει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί τη θέση της Κυβέρνησης που παραπέμπει τη συζήτηση της ΑΤΑ στην επόμενη κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν και διεκδικούν τη διασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπρέπειας στην εργασία, τον σεβασμό στα συμφωνηθέντα και τον απαιτούμενο σεβασμό προς το σύνολο των εργαζομένων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News