Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΚατά της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο οι ΗΠΑ

Κατά της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο οι ΗΠΑ

Share

 

Ξεκάθαρα ενάντια στη διχοτομική λύση που προωθεί ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο, τάσσονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Τζόσουα Χακ, τόνισε κατηγορηματικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν με κανένα τρόπο λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Υπέδειξε πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά μία συνολική διευθέτηση στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για όλους τους κυπρίους, που θα οδηγεί στη επανένωση του νησιού.

Ο κύριος Χακ καλωσόρισε τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Ολγκίν Κουεγιάρ και κάλεσε όλους τους εμπλεκομενους να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να προωθούν τις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα αολι το πώς εξελίσσεται η πορεία του Κυπριακού.

Παράλληλα ο κύριος Χακ επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε αναβάβμιση των σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα σε τομείς όπως η άμυνα, η οικονομία, η ενέργεια, το κλίμα, και το κράτος δικαίου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News