Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα

Κοντά σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα

Share

Έντονες διπλωματικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται σήμερα στη Σαουδική Αραβία, για να συζητήσει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.

Θα συζητήσεις, επίσης, την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται στην Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο Ριάντ, ο ‘Αντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει, επίσης, τρόπους για επίτευξη διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, όπως και την πορεία προς ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με εγγυήσεις ασφάλειας για το Ισραήλ.

Στην Ουάσινγκτον, ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τη Σαουδική Αραβία, θα μεταβεί, την Τετάρτη, στο Ισραήλ και την Ιορδανία.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία επισημαίνουν ότι η επίσκεψη ακολουθεί την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, που είχε επίκεντρο της διαπραγματεύσεις για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News