Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΛίγο πριν ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη ας αναλογιστούμε το μήνυμα της Ανάστασης...

Λίγο πριν ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη ας αναλογιστούμε το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου

Share

Το δικό του μήνυμα  για να αναλογιστούμε όλοι μαζί πριν την Ανάσταση του Κυρίου στέλνει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου…

“Λίγο πριν ψάλλουμε όλοι μαζί τον ύμνο της ελπίδας,το ”ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”, κρατώντας στα χέρια τις λευκές λαμπάδες με το ανέσπερο φως της αναστάσεως του Χριστού, ζωγραφίζεται στα πρόσωπα μας η προσμονή για τη μεγάλη χαρά.

Μικρούς και μεγάλους, τούτη την νύχτα, όλους μας ενώνει η ακλόνητη πίστη ότι ο νικητής του θανάτου καταργεί κάθε σκοτεινό κομμάτι της ζωής μας και φωτίζει ότι καλό,ότι ωραίο,άξιο και αιώνιο.

Τούτη την εποχή που γκρεμίζεται,ως άλλος πύργος της Βαβέλ, ο πύργος της φιλαυτίας και της ανθρώπινης απληστίας, και τούτη την εποχή που η διαφθορά απλωνεται παντού, νεκρώνει,απογοητεύει,και θυμώνει τις ψυχές μας,τούτη την εποχή που η αναξιοκρατία και η έλλειψη αυθεντικής παιδείας,οδηγούν τους νέους στα σκοτεινά μονοπάτια της αναρχίας και της βίας,τούτη ακριβώς την ώρα λάμπει και πάλι το άδυτο φως από τον κενό τάφο του ταπεινού της Ναζαρέτ.

Αυτού που μας καλεί να τον πιστέψουμε και να τον εμπιστευτούμε. Γιατί είναι αυτός που δίνει νόημα και αξία στον κάθε άνθρωπο, όχι για το τι έχει και κατέχει,αλλά για το τι είναι και πιστεύει. Είναι αυτός που ξένος στην ίδια του την πατρίδα,γίνεται φιλοξενος για κάθε ψυχή που διψάει την αλήθεια και το φως.

Είναι αυτός που πιο νέος από τους νέους,γίνεται πράος και ταπεινός τη καρδία για να καταργήσει τη βία και να χαρίσει και πάλι τη δική του ειρήνη στις καρδιες των ανθρώπων. Είναι αυτός που άδικα καταδικασμένος στέκεται δίπλα στον κάθε αδικημένο και περιφρονημένο,ζητώντας δικαιοσύνη και ισότητα για όλους τους ανθρώπους.

Είναι αυτός που συγχωρεί και απλώνει τα χέρια για να ενώσει σώματα και καρδιές σε κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης.

Γι’αυτό είναι το δικό του αναστάσιμο φως το μόνο που μπορεί και τούτη την εποχή να αναστήσει την ελπίδα για λύτρωση και σωτηρία.

Ας κρατήσουμε λοιπόν αναμμένες τις λαμπάδες των ψυχών μας. Μη φοβηθούμε τα σκότη και τα πάθη. Ήρθε η ώρα της νίκης του αναστάντος Χριστού.

Ψηλά τις καρδιές.

Ας απλώσουμε τα χέρια της προσφοράς και του ελέους. Κανείς να μην μείνει μόνος και έρημος!!!”

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News