Thursday, March 28, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΜάθετε τι ισχύει για τα καταστήματα την Δευτέρα του Κατακλυσμού

Μάθετε τι ισχύει για τα καταστήματα την Δευτέρα του Κατακλυσμού

Share

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σύμφωνα με τις πρόνοιες της περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους νομοθεσίας, όλα τα γενικά καταστήματα κατά την 5η Ιουνίου 2023, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού η εν λόγω ημερομηνία θεωρείται αργία για τα γενικά καταστήματα με βάση την υπό αναφορά νομοθεσία.

Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι, τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του Μέρους IV της υπό αναφορά νομοθεσίας, δηλαδή δεν εμπίπτουν στις γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής της νομοθεσίας, δεν έχουν υποχρέωση να ακολουθούν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας όσον αφορά τις αργίες των γενικών καταστημάτων (άρθρο 23). Παρόλα αυτά, εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν κατά την καθορισμένη από τη νομοθεσία αργία για τους υπαλλήλους καταστημάτων (5η Ιουνίου 2023), θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!