Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΜαύρη μέρα για την παιδεία η διαρροή- Τι δήλωσαν στο radiocosmos εκπρόσωποι...

Μαύρη μέρα για την παιδεία η διαρροή- Τι δήλωσαν στο radiocosmos εκπρόσωποι φορέων !

Share

 Χ. Σαββίδης

Μαύρη μέρα για την παιδεία του τόπου χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα με τη διαρροή των θεμάτων για τις εξετάσεις 4μηνων ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας Χρύσανθος Σαββίδης. Υποστήριξε ότι πριν από 1 χρόνο είχαν εκφραστεί φόβοι και ανησυχίες  για διαρροή των θεμάτων για τον τρόπο  διακίνησης των γραπτών όμως πρόσθεσε το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε ότι  διασφαλίζονταν το αδιάβλητο.  Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επανέλαβε ότι το θέμα θα ανοίξει αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές και θα κατατεθούν προτάσεις για διαφοροποίηση των εξετάσεων .

 

 

Χ. Δημητρίου

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης Χριστόδουλος Δημητρίου χαρακτήρισε πλήγμα για την αξιοπιστία των εξετάσεων την διαρροή των θεμάτων και χαρακτήρισε το περιστατικό πολύ λυπηρό. Εντός της ημέρας είπε η ΟΕΛΜΕΚ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση εισήγηση προς τος Υπουργείο Παιδείας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Δυστυχώς πρόσθεσε όποια θεραπεία και αν δοθεί δεν θα είναι ικανοποιητική. Ο κ. Δημητρίου επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο που χειρίστηκε χθες το θέμα σημειώνοντας πως με την στάση του κράτησε δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Γ. Γιαλλούρης

Το σύστημα των εξετάσεων τετράμηνων είναι σαθρό και πρέπει να καταργηθεί δήλωσε στο Radiocosmos o εκπρόσωπος της Προοδευτικής στην ΟΕΛΜΚ Γιώργος Γιαλούρης. Δεν είναι η πρώτη φορά όπως είπε που διαρρέουν θέματα εξετάσεων αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία. Ο κ. Γιαλλούρης χαρακτήρισε ως τραγελαφική την στάση του Υπουργείου Παιδείας και όλων όσων στήριξαν αυτό το σύστημα των εξετάσεων.

Α. Ιωσήφ

Πλήγμα για τον θεσμό των εξετάσεων χαρακτήρισε την χθεσινή διαρροή των θεμάτων ο εκπρόσωπος του συνδέσμου διευθυντών λυκείων Ανδρέας Ιωσήφ. Ο σύνδεσμος όπως είπε θα εισηγηθεί εντός της ημέρας στο Υπουργείο Παιδείας κάποια θεραπεία. Ο κ. Ιωσήφ σημείωσε πως για τις Παγκύπριες εξετάσεις ακολουθούνται διαφορετικές διαδικασίες για την αποστολή των θεμάτων και διασφαλίζεται περισσότερο το αδιάβλητο των εξετάσεων. Για τις εξετάσεις τετράμηνων είπε για λόγους οικονομίας χρόνου και κόστους επιλέχθηκε διαφορετική διαδικασία.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News