Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΜε κατάνυξη η συνάντηση των Επιταφίων στην Πάφο

Με κατάνυξη η συνάντηση των Επιταφίων στην Πάφο

Share

Με κατάνυξη και σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Επιτάφιων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέα στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Δημοτικού Μεγάρου) το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσία και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών, ο Δήμος Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, οργάνωσε και φέτος την τελετή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, το Τακτικό Συγκρότημα 8ου Συντάγματος Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, την Αστυνομική Διεύθυνση Επαρχίας Πάφου και το Σώμα Σταυραετών.

Για την περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων και την ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια πλήθος κόσμου.

Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου υπό τη διεύθυνση του κ. Ζαχαρία Ευαγγέλου, το τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς και μέλη του Σώματος Σταυραετών.

Οι δύο Επιτάφιοι συναντήθηκαν στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου όπου εψάλλει δέηση χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού, ενώ η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου έψαλε τον Επιτάφιο Θρήνο υπό τη διεύθυνση του κ. Σωτήρη Καραγιώργη, εμπλουτίζοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News