Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜη επανδρωμένο όχημα MARKER

Μη επανδρωμένο όχημα MARKER

Share

Το ρωσικό αντίδοτο που θα “καταβροχθίσει” τα άρματα μάχης τύπου Abrams και Leopard…

Τα πρώτα οχήματα θα μεταβούν στο πεδίο της μάχης αρχές Φεβρουαρίου- Οι Ρώσοι ξεκινούν επίδειξη του νέου μυστικού οπλοστασίου τους-Η δυτική βοήθεια αλλάζει όλα τα δεδομένα στην Ουκρανία με το όχημα ρομπότ το οποίο για να επιφέρει αποτελέσματα θα πρέπει να κατασκευαστεί σε μεγάλους αριθμούς.

Το ρωσικό μη επανδρωμένο όχημα MARKER έδωσε στην δημοσιότητα πρακτορείο ειδήσεων στην Μόσχα, ως το αντίδοτο για τα άρματα μάχης Abrams και Leopard που θα δοθούν στον ουκρανικό στρατό.

“Το όχημα-ρομπότ Marker μπορεί να χτυπήσει τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και τα γερμανικά Leopards που θα δοθούν ως δωρεάν βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, πρώην γενικός διευθυντής της Roskosmos και επικεφαλής της ειδικής ομάδας στρατιωτικών συμβούλων “ Λύκοι του Τσάρου” (Tsar Wolves).

Ο ίδιος εξήγησε ότι το μη επανδρωμένο όχημα διαθέτει σύστημα ελέγχου, και ηλεκτρονικό κατάλογο με εικόνες στόχων στο ορατό και υπέρυθρο εύρος, χάρη στον οποίο θα προχωρά σε στοχοποίηση”, είπε ο Ρογκοζίν.

Ποιο είναι το ρωσικό μη επανδρωμένο επιθετικό όχημα MARKER

Το μη επανδρωμένο όχημα μπορεί επίσης να ιεραρχήσει αυτόματα στόχους.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ομάδας στρατιωτικών συμβούλων δήλωσε τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με ανταποκριτή του RIA Novosti.

Το ρωσικό μη επανδρωμένο όχημα μάχης θα προωθηθεί στην ζώνη επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο.

“Ας υποθέσουμε ότι το MARKER εντόπισε ένα  άρμα μάχης T-64, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και κάποιο δυτικό θωρακισμένο όχημα στην γραμμή επαφής των επιχειρήσεων.

Το MARKER, θα επιλέγει ανεξάρτητα από τον στόχο, σύμφωνα με την προτεραιότητα που του έχει καταχωρηθεί στην “ ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του”, και θα επιλέξει ποιος από αυτούς τους στόχους που έχει μπροστά του,  είναι ο πιο σημαντικός για να τον χτυπήσει με την κατάλληλη δύναμη πυρός», εξήγησε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε ο Ρογκοζίν, Τέσσερα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα Marker θα παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις στο Donbass τον Φεβρουάριο, τόσο σε έκδοση αναγνώρισης όσο και σε μάχιμη έκδοση.

Πρώτα, θα δοκιμαστούν στο χώρο εκπαίδευσης και στη συνέχεια, μετά την εξάλειψη πιθανών αστοχιών, θα δοκιμαστούν σε συνθήκες μάχης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μεταφορά 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο. Την ίδια μέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παράδοση 31 αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία.

Το “Marker” έχει ένα πύργο που είναι ικανός να εξοπλιστεί με διάφορα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, βαριά πολυβόλα και άλλα όπλα.

Ο Ρογκόζιν ηγείται μιας ομάδας στρατιωτικών συμβούλων “Λύκοι του Τσάρου” στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, παρέχοντας στρατιωτική-τεχνική βοήθεια σε μονάδες των Ρωσόφωνων.

Οι σύμβουλοι αυτοί συνεργάζονται στενά με τους προγραμματιστές διαφόρων στρατιωτικών εξοπλισμών και συγκροτημάτων, το κύριο καθήκον των οποίων είναι η άμεση εισαγωγή νέων μοντέλων οπλικών συστημάτων ως μέρος του πολέμου.

Το UGV “Marker” αναπτύχθηκε από την εταιρεία “Android Technology” μαζί με το Advanced Research Foundation.

Το ρομποτικό συγκρότημα βάρους περίπου τριών τόνων έχει τις πιο προηγμένες δεξιότητες αυτόνομης κίνησης στη Ρωσία με αναγνώριση αντικειμένων που βασίζεται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η αυτονομία της πλατφόρμας διασφαλίζεται από ένα αρθρωτό σύστημα πολυφασματικής όρασης, στο οποίο τα δεδομένα επεξεργάζονται από αλγόριθμους νευρωνικών.

Είπαμε ο πόλεμος στην Ουκρανία για πρώτη φορά εισάγει την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων σε αέρα, θάλασσα ( επίθεση σε MOSKVA και άλλα ρωσικά πλοία)  και τώρα στην στεριά, δίνοντας το στίγμα του νέου πεδίου μάχης από εδώ και στο εξής.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News