Thursday, March 28, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜπέρμιγχαμ 2022: Χάλκινος ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης...

Μπέρμιγχαμ 2022: Χάλκινος ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης…

Share

Η κυπριακή σημαία ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ιστό του Alexander Stadium για πρώτη φορά στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022».
Την ίδια ώρα, ο αθλητής της Σφυροβολίας της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ Αλέξανδρος Πουρσανίδης, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για να του κρεμάσουν στο λαιμό το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Πουρσανίδης, το Σάββατο λίγο πριν το μεσημέρι, με μια εκπληκτική εμφάνιση κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο στον Τελικό της Σφυροβολίας Ανδρών. Ο Αλέξανδρος έκανε τις πρώτες δύο προσπάθειες άκυρες και χρειάστηκε στην τρίτη προσπάθεια να ρίξει έγκυρη στα 69.17 για να μείνει μέσα στον αγώνα. Στη συνέχεια, πέρασε στην τέταρτη θέση στην τέταρτη προσπάθεια με 71.11, ενώ στην πέμπτη του προσπάθεια ξεπέρασε τον Άγγλο Ellis με 73.04. Στην έκτη προσπάθεια ο Άγγλος πέρασε ξανά τρίτος με 73.09, αλλά εκεί ο Πουρσανίδης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, κάνοντας την καλύτερη φετινή του βολή, στα 73.97 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Σε δηλώσεις του, μετά την απονομή, στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ, είπε πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος καθώς πέτυχε τον στόχο που είχε βάλει από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή του Κώστα Σταθελάκο.
Στη συνέχεια είπε πως έβαλε τον εαυτό του σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση σήμερα μετά τα δύο άκυρα που είχε στις πρώτες δύο βολές. Όμως μετά, «σφήνωσε», όπως είπε, στον τελικό κάνοντας μισό αγώνα ουσιαστικά. «Αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται σε μεγάλους αγώνες, έχω πολλή δουλειά ακόμα μπροστά», είπε και τόνισε πως χάρηκε ιδιαίτερα που στο τέλος, εκεί που φάνηκε να χάνει το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια του Άγγλου που ήταν τέταρτος, απάντησε και ξαναπήρε το χάλκινο.
«Είναι κάτι για το οποίο μπορώ να πω είμαι περήφανος αυτή η στιγμή. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε.
Ερωτηθείς πόσο αγχώθηκε μετά τις δύο πρώτες άκυρες βολές, ο Πουρσανίδης είπε πως του θύμισε τον αγώνα του στο Παγκόσμιο Εφήβων, όταν έκανε δύο άκυρα και η τρίτη του βολή ήταν η καλύτερη απ΄ όλες. «Εκεί είναι που είπα, το ξανάκανες, μπορείς να μπεις στον τελικό, κάνε το», είπε και σημείωσε πως μίλησε και η πείρα.
Ο Αλέξανδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο καθώς οι Άγγλοι είναι ιδιαίτερα θερμοί θεατές και αυτό έκανε την ατμόσφαιρα πολύ ξεχωριστή.
Κληθείς να πει κατά πόσον είναι δύσκολο οι τρεις τελευταίες βολές να είναι οι καλύτερες για έναν αθλητή, ο Αλέξανδρος είπε πως αυτό εξαρτάται από τον αθλητή, σημειώνοντας πως και ο Άγγλος Nick Miller που κέρδισε σήμερα το χρυσό, ξεκίνησε με δύο άκυρα μετά έκανε μια βολή στα 69 μέτρα και στη συνέχεια έριξε πάνω από 76 μέτρα, αλλά αυτός, όπως είπε είναι αθλητής των 80 μέτρων. «Θέλουμε ακόμα για να φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σταμάτησα, έκανα δύο χρόνια αποχή, ξεκίνησα ξανά ενάμιση χρόνο πριν και θέλω δουλειά ακόμη πολλή», είπε.
Ερωτηθείς για τον επόμενο του στόχο, είπε πως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με στόχο την 12άδα, καθώς εκεί συμμετέχουν οι καλύτεροι Ευρωπαίοι που δίνουν όλοι το παρόν τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!