Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΝα προστατεύσουμε όλοι το Γε.Σ.Υ.

Να προστατεύσουμε όλοι το Γε.Σ.Υ.

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

 

Κακό προγραμματισμό και κακούς σχεδιασμούς, κατήγγειλε ο Γενικός Ελεγκτής για τα δημόσια νοσοκομεία, μιλώντας στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι δεν βελτιώθηκε η κατάσταση μετά την εισαγωγή του ΓεΣΥ και δεν λειτουργούν ως αυτόνομοι οργανισμοί. Είπε ακόμα δεν είναι πλέον η ραχοκοκαλιά της υγείας και δεν είναι ανταγωνιστικά.

Στην ουσία ο Γ. Ελεγκτής κατήγγειλε πράγματα και θάματα στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ και μπορεί να έχει και δίκαιο, αλλά σε καμιά περίπτωση για όλα αυτά δεν ευθύνεται το Γενικό Σύστημα Υγείας…

Η αλήθεια, είναι ότι το ΓεΣΥ είναι ότι καλύτερο έκανε το κράτος για τους πολίτες του τις τελευταίες δεκαετίες και μέσα από αυτό πολλοί συμπατριώτες μας υποβλήθηκαν σε θεραπείες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να κάνουν και ίσως να αποδημούσαν εις Κύριον.

Ναι υπάρχουν στρεβλώσεις στο Σχέδιο και αυτές πρέπει να διορθωθούν. Ναι,  κάποιοι έχουν θησαυρίσει, γιατί τους επιτρέπει το σύστημα.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι κάποιοι δεν είδαν από την αρχή με καλό μάτι την εφαρμογή του Σχεδίου είτε γιατί διαφωνούσαν με την μορφή που του δόθηκε, είτε ακόμα γιατί δεν το ήθελαν καθόλου, αλλά δεν υπάρχει πολίτης που να διαφωνεί με την εφαρμογή του.

Όσο για τα δημόσια νοσοκομεία, ναι θα πρέπει να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ και γι’ αυτό θα πρέπει να αναβαθμιστούν άμεσα ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα και για να το κάνουν θα πρέπει να ενισχυθούν. Αλλιώς θα ξαναδούμε το έργο που είδαμε σε άλλους τομείς, με φορείς να διαλύονται για να αφεθεί, η ελεύθερη αγορά να διορθώσει τις στρεβλώσεις αλλά στην ουσία ξεπουλήθηκαν υπηρεσίες οι οποίες λειτουργούσαν για το καλό του συνόλου και κατέληξαν σε κάποιους οι οποίοι έχουν ως μόνο κίνητρο και στόχο το προσωπικό κέρδος.

Ξεκάθαρα λοιπόν αυτοί που βάζουν εμπόδια στην ενίσχυση των νοσοκομείων, ώστε με την αυτονόμηση να μπορούν να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό έχουν ως στόχο το ξεπούλημά τους στον ιδιωτικό τομέα.

Τα δημόσια νοσοκομεία όμως κτίστηκαν και συντηρήθηκαν με τον ιδρώτα όλων μας και δεν έχουνε το δικαίωμα να τα ξεπουλήσουν με την πρώτη ευκαιρία.

Καθήκον λοιπόν των λειτουργών του κράτους είναι να διαμορφώσουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και όχι να βάζουν τρικλοποδιές στον εαυτό τους…

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News