Friday, March 29, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝτέιβιντ Ατένμπορο: Η φύση σε κρίση

Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η φύση σε κρίση

Share

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο προειδοποίησε ότι «η φύση βρίσκεται σε κρίση» και προέτρεψε τους ανθρώπους να ενωθούν αναλαμβάνοντας δράση για να τη σώσουν.

Ο Άγγλος φυσικός ιστορικός, υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος έχει παρουσιάσει τις σειρές ντοκιμαντέρ Planet Earth και The Blue Planet έκανε έκκληση για διάσωση του πλανήτη στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών (RSPB), του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και του National Trust (Οργανισμού Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών) με στόχο την ανάσχεση της καταστροφής της φύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας «Save Our Wild Isles» και προλογίζοντας κοινή δήλωση των διευθυντικών στελεχών των τριών οργανισμών ανέφερε ότι η «καταπληκτική άγρια ζωή και τα άγρια μέρη» της χώρας «καταστρέφονται με τρομακτική ταχύτητα».

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, πρεσβευτής του WWF, μιλώντας μετά τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της νέας του σειράς στο BBC Wild Isle -το πρώτο σετ στο Ηνωμένο Βασίλειο-, δήλωσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή πού ζει, μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο στην αποκατάσταση της φύσης» είπε.

«Είναι εύκολο να νιώθουμε συγκλονισμένοι ή ανίσχυροι από την κλίμακα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αλλά έχουμε τις λύσεις. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί παρόλο που η φύση βρίσκεται σε κρίση, τώρα είναι η ώρα για δράση και μαζί μπορούμε να τη σώσουμε» ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian.

Η εκστρατεία υπογραμμίζει την ταχεία μείωση των αυτόχθονων άγριων ειδών και στοιχεία της δείχνουν ότι στη Σκωτία σχεδόν τα μισά (49%) των ειδών πτηνών έχουν μειωθεί αριθμητικά από το 1994 και ότι ένα στα εννέα είδη απειλείται με εξαφάνιση.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!