Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΝτέρμπι «μεγατόνων» στην αυλαία των ημιτελικών του Champions League

Ντέρμπι «μεγατόνων» στην αυλαία των ημιτελικών του Champions League

Share

Με τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε δύο «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου της Μπάγερν Μονάχου και της Ρεάλ Μαδρίτης, ανοίγει απόψε η αυλαία της ημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη, του UEFA Champions League.

Ο αποψινός ημιτελικός, που θα αρχίσει στις 22:00 στο Μπερναμπέου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ημιτελικός των «20» Κυπέλλων, όσα δηλαδή και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών και εν συνεχεία Champions League που έχουν οι δύο ομάδες μαζί (Η Ρεάλ μετρά 14 και η Μπάγερν 6 κατακτήσεις).

Το μεγάλο μέγεθος των δύο ομάδων καταγράφεται και στις συμμετοχές σε ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Η Ρεάλ δίνει για 33η φορά το παρόν της σε ημιτελική φάση (17 στην εποχή του Champions League) και η Μπάγερν για 21η φορά (13 σε Champions League).

Στον άλλο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο, στις 22:00, η Ντόρτμουντ υποδέχεται την ήδη πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες τη φετινή σεζόν, στη φάση των ομίλων, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του 6ου Ομίλου.

Στο  «Parc des Princes» η Παρί είχε επικρατήσει με 2-0 ενώ στο Ντόρτμουντ οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο ισόπαλο 1-1.

Αυτές οι αναμετρήσεις μπορεί να άφησαν την Ντόρτμουντ με την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κάνει, ηττήθηκε 2-0 από την Παρί ΣΖ στο πριν την ισοπαλία (1-1) εντός έδρας.

Για την γερμανική ομάδα αυτός είναι ο πέμπτος ημιτελικός είτε σε Κύπελλο Πρωταθλητριών είτε σε Champions League,

Από την άλλη, για την Παρί αυτή είναι η τέταρτη της παρουσία σε ημιτελικά Champions League αλλά είναι η μοναδική από τις 4 των ημιτελικών που δεν έχει κατακτήσει ποτέ την κούπα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης 

Μ. Τρίτη 30/4 

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης

Μ. Τετάρτη 1/5

22:00 Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν

Τρίτη 7/5

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ

Τετάρτη 8/5

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν Μονάχου

Τελικός 1/6

Λονδίνο-Wembley

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News