Friday, March 29, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΟι εκλογές στην Πάφο

Οι εκλογές στην Πάφο

Share

Από πού θα έχουμε το πρώτο αποτέλεσμα

 

Ομαλά άρχισε στις 7:00 το πρωί η ψηφοφορία για τις Προεδρικές Εκλογές, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Έπαρχο Πάφου Mαίρη Λάμπρου.

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στην επαρχία Πάφου ανέρχονται σε 51.994. Λειτουργούν 133 εκλογικά κέντρα, ενώ για κάποιες μικρές κοινότητες  λειτουργεί κοινό εκλογικό κέντρο με γειτονική κοινότητα.

Στην Πάφο σε 47 εκλογικά κέντρα είναι κατανεμημένοι και Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν δελτίο ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένοι στις ανάλογες ενορίες. Επίσης υπάρχουν,  21 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου όπου έγιναν διευθετήσεις να τοποθετηθεί πιο χαμηλός θάλαμος που θα διευκολύνει ΑμΕΑ να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου εργάζονται  συνολικά 575 άτομα και στελεχώνουν τα 133 εκλογικά κέντρα της επαρχίας. Στους 575 περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι πτυχιούχοι .

Το πιο μικρό κέντρο από το οποίο λογικά αναμένεται να έχουμε και το πρώτο αποτέλεσμα στην επαρχία μας λειτουργεί στη Φασούλα με 51 εγγεγραμμένους εκλογείς, το δεύτερο μικρότερο είναι στη Σταυροκόννου με 53 και ακολουθεί η Λάσα με 63 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Μεγάλα εκλογικά κέντρα, είναι στο Πολέμι, με 669 εγγεγραμμένους εκλογείς. Ακολουθεί η Γιόλου με 642 εγγεγραμμένους εκλογείς και ένα από τα εκλογικά κέντρα της Πέγειας με 630 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Μεγάλα εκλογικά κέντρα των 600 και 618 εγγεγραμμένων εκλογέων, υπάρχουν και στα δημοτικά όρια της Πάφου.   Τα Γραφεία της  Εφόρου  λειτουργούν στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!