Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΟρκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2022 ΕΣΣΟ- Συγκίνηση και υπερηφάνεια

Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2022 ΕΣΣΟ- Συγκίνηση και υπερηφάνεια

Share

Με γονείς και αγαπημέρνα πρόσωπα ορκίστηκαν σήμερα οι νεοσύλλεκτοι  της 2022 ΕΣΣΟ. Οι  πρώτοι στρατιώτες της 2022 ΕΣΣΟ, φόρεσαν σήμερα το χακί και έδωσαν όρκο πίστης εις την πατρίδα.

Με παρουσία κοινού τελέστηκε η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων , σήμερα στις 8 το πρωί σε προκαθοριμένα σημεία , καθώς οι χώροι καθορίστηκαν κατά επαρχία για διευκόλυνση των προσκεκλημένων.

Οι τελετές ορκωμοσίας τελέσθηκαν: Στο ΚΕΝ Λάρνακας, στο Μακάριο Στάδιο, στο Στρατόπεδο της Κλήρου, στα ΚΕΝ Πάφου και Λεμεσού, καθώς και σε άλλους χώρους σε απομακρυσμένες περιοχές.

Την ορκωμοσία παρακολούθησε : H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, όπου πραγματοποίησαν επιθεώρηση των τμημάτων, μετέπειτα τελέστηκε δεηση και στην συνέχεια οι νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν.

Ο Υπουργός Άμυνας ,Χαράλαμπος Πετρίδης  ανέφερε πως, “σήμερα δώσατε όρκο πίστης εις την πατρίδα αναλαμβάνοντας την ιερή υποχρέωση να την υπερασπίζεστε. Η ευθύνη είναι βαριά απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι καθοριστικό πολλαπλασιαστή ισχύος σε κάθε στρατό αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό του δηλαδή εσείς.” Και τους κάλεσε να επιδείξουν ωριμότητα και ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και για όλες τις δραστηριότητες που θα συναντήσουν.

Η θητεία πρόσθεσε ο Υπουργός,  “πρέπει να εκλαμβάνεται από όλους ως ανιδιοτελής προσφορά προς την πατρίδα και τους συμπατριώτες μας και κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να αντιμετωπίσουν την θητεία τους με θετικό πνεύμα. Τους κάλεσε επίσης να αξιοποιήσουν το χρόνο τους εποικοδομητικά, να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για τη μετέπειτα ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.”

Η Αναφορά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας :

O Yπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά “H κατοχική Τουρκία με τις αναθεωρητικές της βλέψεις τις προκλητικές της μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου τις συνεχείς παραβιάσεις της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου με την συνεχή προώθηση μεγάλου αριθμού άτυπων μεταναστών καταδεικνύει την αδιάλλακτη στάση της με τελικό στόχο την οριστική διχοτόμηση του νησιού μας.”.

 

Οι νεοσύλλεκτοι θα φεύγουν με άδεια και θα επιστρέψουν στις μονάδες τους την Δευτέρα το πρωί.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News