Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΟ Ολυμπιακός στoυς «4» του Conference League γράφοντας Ιστορία

Ο Ολυμπιακός στoυς «4» του Conference League γράφοντας Ιστορία

Share

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της  Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και συγκεκριμένα του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός με ήρωα τον τερματοφύλακα του Κωνσταντή Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι της τουρκικής ομάδας, επικράτησε 3-2 στα πέναλτι και στους «4» του Europa Conference League θα αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα στις 2 και 9 Μαΐου για μια θέση στον τελικό της OPAP Arena.

Η ομάδα του Πειραιά είχε κερδίσει στον αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης με 3-2 και στον χθεσινό αγώνα η Φενερμπαχτσέ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου καθώς επικράτησε στην κανονική διάρκεια με 1-0. Το γκολ για την τουρκική ομάδα πέτυχε στο 12΄ ο Καχβετσί.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μασούρα στο 80΄.

Στην παράταση, και συγκεκριμένα στο 103΄ η ελληνική ομάδα έχασε νέα, μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Ιμπόρα και τον Κάρμο.

Στα πέναλτι, ο Ελ Κααμπί έκανε το 1-0, ο Τζολάκης απέκρουσε το σουτ του Τάντιτς και ο Λιβάκοβιτς του Ελ Αραμπί, ο Μπατσουαγί έκανε το 1-1. Ο Όρτα το 2-1, ο Ουντέρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, ο Μασούρας έγραψε το 3-1 και ο Τζικού το 3-2, ο Ροντινέι έχασε το επόμενο πέναλτι αλλά στο επόμενο ο Τζολάκης απέκρουσε το πέναλτι του Μπονούτσι στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 120΄+3 Ντόη (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάνσκι – Ορτέγκα, Ποντένσε, Τζολάκης, Ντόη, Μασούρας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100΄ Σογιουντσού), Καντιόγλου, Γιουκσέκ (120΄+2 Μπονούτσι), Φρεντ (86΄ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106΄ Κρούνιτς), Καχβετσί (86΄ Ουντέρ), Τζέκο (73΄ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90΄ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109΄ Όρτα), Φορτούνης (109΄ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46΄ Ιμπόρα), Ποντένσε (64΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News