Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΟ Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Final 4 Euroleague μετά από 12 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Final 4 Euroleague μετά από 12 χρόνια

Share

Μετά από 12 χρόνια, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Final 4 της κορυφαίας καλαθοσφαιρικής διοργάνωσης της Ευρώπης, της Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν χθες στο ΟΑΚΑ της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 81-72 στον 5ο αγώνα της σειράς των πλέι οφ, έφτασαν στις τρεις νίκες έναντι 2 της ισραηλινής ομάδας και «τύπωσαν» το μαγικό εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνου.

Με μια εκπληκτική αμυντική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας έναν Κέντρικ Ναν σε εκπληκτική μέρα επιθετικά, ο Παναθηναϊκός «έβγαλε» τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα και πήρε μπροστά στο καταπράσινο και κατάμεστο ΟΑΚΑ μια ιστορική πρόκριση, η οποία τον τοποθετεί ξανά, μετά από χρόνια, στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στον ημιτελικό του Βερολίνου, ο «εξάστερος» Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του. Ωστόσο, για να το κάνει αυτό θα πρέπει πρώτα να περάσει από τον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον αποψινό νικητή του ζευγαριού, Μονακό-Φενερμπαχτσέ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και αγχωμένος στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία (41-41).

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, οι τριφυλλοφόροι έβγαλαν αντίδραση και με όπλο την «ατσαλένια» τους άμυνα κατάφεραν να επικρατήσουν της ισραηλινής ομάδας με πρώτο βιολί στην επίθεση τον Αμερικανό Κέντρικ Ναν, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους με 6 στα 10 τρίποντα.

Ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος αποχώρησε τραυματισμένος στο τέταρτο δεκάλεπτο, πέτυχε 15 πόντους, με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ11 πόντους πέτυχε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και 10 ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Γουέιντ Μπόλντγουϊν, ο Λορέντζο Μπράουν πέτυχε 19 πόντους.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας των πρασίνων, ο προπονητής Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση τόνισε πως είναι πολύ περήφανος για όλους στην ομάδα καθώς και για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

«Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για την ομάδα, για τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, για όσους πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Αθήνα. Κάναμε σπουδαία δουλειά, σας ευχαριστώ και εσάς στην Τουρκία, στον Πρόεδρο Ερντογάν που είδε τον αγώνα και προσπάθησε να με πάρει αμέσως τηλέφωνο. Είμαι υπερήφανος για τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας», είπε.

Εξέφρασε παράλληλα τον Σεβασμό του στη Μακάμπι, που έκανε σπουδαία σειρά αγώνων και που χθες πίεσε μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο. «Όμως βρήκαμε τρόπο για να νικήσουμε. Είχα εξηγήσει μετά από το πρώτο ματς ότι θα πάμε στο Final Four και έτσι θα μείνω στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν», είπε.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς – Μόγκουλκοτς – Ντιφάλα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας 15 (2), Παπαπέτρου 10 (2), Γκραντ 3, Ναν 26 (6), Λεσόρ 9, Αντετοκούνμπο 2, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 11 (1), Μήτογλου 3.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ 2, Γουέμπ 3 (1), Μπράουν 19 (2), Μένκο, Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 9 (3), Ριβέρο 8, Κοέν 4, Κοέν 4, Τόμασον, Νίμπο 14, Μπλατ 9 (3), Κόλσον 4 (1).

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News