Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΠαγκύπρια πρωτιά για τους μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Παγκύπρια πρωτιά για τους μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Share

Παγκύπρια πρωτιά για τους μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου – «Οι μαθητές απέδειξαν ότι μπορούν να κοιτάνε ψηλά και να πετυχαίνουν σπουδαίες διακρίσεις»

Παγκύπρια πρωτιά εξασφάλισαν μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου, στον Παγκύπριο διαγωνισμό «IN-U: ΙNSPIRE UNIQUENESS» που διεξήχθη με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Τεχνικών Σχολών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου, οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου «απέδειξαν ότι μπορούν να κοιτάνε ψηλά και να πετυχαίνουν σπουδαίες διακρίσεις».

Στον Παγκύπριο διαγωνισμό «IN-U: ΙNSPIRE UNIQUENESS» ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας και του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου κατέκτησαν την κορυφή με παγκύπρια πρωτιά με την ιδέα ενός έξυπνου συστήματος άρδευσης που βασίζει την λειτουργία του σε αισθητήρες υγρασίας και βροχής με στόχο την εξοικονόμηση νερού και βελτίωση της ποιότητας καλλιεργειών.

Όπως αναφέρεται οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Πάφου που συμμετείχαν, εντυπωσίασαν τόσο με την ιδέα τους αλλά και με την παρουσίαση τους ενώπιον της πενταμελούς κριτικής επιτροπής. Η ομάδα που διακρίθηκε αποτελείται από τους μαθητές Κωνσταντίνος Φραγκέσκου του τμήματος ΘΗΨ3, Ιωάννου Ιάκωβος του τμήματος ΘΗΨ3, Γιώργος Αχιλλέως του τμήματος ΘΗΨ2, Κωνσταντίνος Παφίτης του τμήματος ΘΗΨ2, και Πέτρος Μάριος Στόκκος του τμήματος ΘΗΨ2.

Μέντορας της ομάδας ήταν ο κύριος Τυρίμος Μιχάλης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Capacitor Partners, τον οποίο η διεύθυνση της Τεχνικής Σχολής Πάφου ευχαριστεί πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές προς την ομάδα του σχολείου τους. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν ο Β.Δ. Βενέδικτος Χατζησάββας και ο εκπαιδευτικός Ευθυμίου Στέφανος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News