Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠαραιτήθηκε τελικά ο Μπόρις τζόνσον

Παραιτήθηκε τελικά ο Μπόρις τζόνσον

Share

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά τις 59 παραιτήσεις μελών της κυβέρνησής του. 

Όμως θα παραμείνει στη θέση του Πρωθυπουργού έως ότου αναδειχθεί ο διάδοχός του από την εσωκομματική διαδικασία, δηλαδή, όπως πιστεύεται στις αρχές Οκτωβρίου.

«Είναι πλέον ξεκάθαρη η βούληση του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού Κόμματος ότι πρέπει να υπάρξει νέος ηγέτης του κόμματος και επομένως νέος Πρωθυπουργός», είπε αρχικά κ. Τζόνσον, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευρύτατη πλειοψηφία που κέρδισε στις εκλογές του 2019.

Σημείωσε ότι ο λόγος που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα ήταν διότι αισθανόταν πως ήταν «η δουλειά μου, το καθήκον μου, η υποχρέωσή μου προς εσάς» να συνεχίσει να τιμά τη λαϊκή εντολή που έλαβε.

Συμπλήρωσε επίσης, «εξαιρετικά υπερήφανος» για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Ξεχώρισε την υλοποίηση του Brexit, την έξοδο από την πανδημία και την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού, αλλά και τον ηγετικό ρόλο της Βρετανίας στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μάλιστα απευθύνθηκε και στον Ουκρανικό λαό λέγοντας πως η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους.

Η υπόσχεση του

Δήλωσε οτι θα στηρίξει τον επόμενο ηγέτη και καταλήγοντας εξέφρασε τη λύπη του που αφήνει «την καλύτερη δουλειά» του κόσμου. «Αλλά, έτσι έχουν τα πράγματα» τονίζοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν από το διάγγελμα παραίτησης του, είχε ανακοινώσει την πλήρωση των κενών υπουργικών θέσεων μετά από τις μαζικές παραιτήσεις από το βράδυ της Τρίτης και μετά.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News