Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠειραιάς: «Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν» - Οργή...

Πειραιάς: «Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν» – Οργή για την ντροπιαστική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα

Share

…την ώρα που ένας άνθρωπος σπρωχνόταν με βία στον θάνατο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα του Blue Horizon λίγο αφότου μέλη του πληρώματος έσπρωξαν στον θάνατο 36χρονο, που επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο 36χρονος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο, την ώρα που αναχωρούσε από τον Πειραιά, όταν μέλος του προσωπικού τον απώθησε και τον έριξε στο νερό, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στο δίνη της προπέλας και να πνιγεί.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με μαρτυρίες από το σημείο, δεν επιχείρησε να βοηθήσει τον άνδρα, αλλά αντίθετα ζήτησε να φύγει το πλοίο.

Αμέσως μετά τον απόπλου, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ένα μήνυμα, που ενημέρωνε τους επιβάτες ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε «περιστατικό» στο λιμάνι του Πειραιά. «Περιστατικό» χαρακτηρίστηκε η δολοφονία ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Κρήτη.

Μάλιστα, αναφέρθηκε πως «το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν».

«Ενημερώνουμε τους κύριους επιβάτες πως η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ανέφερε αναλυτικά το μήνυμα.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη του προσωπικού, μεταξύ αυτών ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός καταστρώματος. Όλοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

«Όξω ρε! – Τον έσπρωξαν και μετά είπαν ‘φεύγουμε’»

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού βρισκόταν στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά σε κοντινή απόσταση από το «Blue Horizon».

«Είδα τρία άτομα, ο ένας ήταν πιο μέσα, και είδα και τον 36χρονο να τον σπρώχνουν. Μου έκανε εντύπωση και λέω τι συμβαίνει. Τον έσπρωξαν τρεις-τέσσερις φορές και ξαφνικά η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ο άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα. Όταν άρχισαν τα απόνερα να ηρεμούν, βλέπω τον άνθρωπο και κατάλαβα ότι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένας κύριος που ήταν δίπλα μου μας είπε πως άκουσε ότι του λέγανε “όξω ρε!”».

«Ήταν 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα»

Άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του τραγικού συμβάντος.

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτει», λένε μάρτυρες τονίζοντας ότι ο 36χρονος «ήταν ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα».

Η μόνη απόπειρα διάσωσης σε αυτό το διάστημα φέρεται να ήταν ένα σωσίβιο που ρίχτηκε από το κοντινό πλοίο «Έλυρος».

«Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο», ανέφερε άλλος.

«Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε»

Την ίδια στιγμή, επιβάτης του πλοίου «Blue Horizon», μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι τον 36χρονο «τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω».

«Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» συμπλήρωσε.

Οι επιβάτες, όπως είπε, φώναζαν «τι κάνεις, τι κάνεις» αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον εργαζόμενο.

Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας – σύμφωνα με τον μάρτυρα – τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει.

«Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News