Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠοια καλλωπιστικά φυτά φυτεύουμε τον Ιανουάριο;

Ποια καλλωπιστικά φυτά φυτεύουμε τον Ιανουάριο;

Share

Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός μήνας για να φυτέψουμε γυμνόριζα φυτά από αγαπημένες ποικιλίες τριανταφυλλιάς, ώστε να απολαμβάνουμε υπέροχες ανθισμένες τριανταφυλλιές σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα. 5 μυστικά για τη φύτευση της τριανταφυλλιάς Εκτός από τις τριανταφυλλιές, μπορούμε να φυτέψουμε γυμνόριζα φυτά από αγαπημένους φυλλοβόλους καλλωπιστικούς θάμνους που διαθέτουν ζωηρή βλάστηση και εντυπωσιακά λουλούδια όπως η αμπέλοψη, το αναρριχώμενο φυτό με τη γρήγορη ανάπτυξη, η γλυσίνα με τα εντυπωσιακά κρεμαστά άνθη, και η παιώνια με τα πανέμορφα μεγάλα λουλούδια Σε περιοχές με ήπιο χειμώνα, μέσα στον Ιανουάριο, μπορούμε να προμηθευτούμε από φυτώρια τα πρώτα ετήσια ανθόφυτα για να φυτέψουμε στον κήπο και το μπαλκόνι μας όπως: ο πανσές που μας χαρίζει πολλά υπέροχα λουλούδια και η πρίμουλα με τα έντονα χρώματα.

Ποια λαχανικά φυτεύουμε σε σπορείο τον Ιανουάριο;

Mέσα στον Ιανουάριο φυτεύουμε σπόρους καλοκαιρινών λαχανικών σε σπορείο, ώστε μέσα στην άνοιξη να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια της ντομάτας, την καλλιέργεια της πιπεριάς και την καλλιέργεια της μελιτζάνας.

Για να φτιάξουμε σπορείο λαχανικών, θα χρειαστούμε ένα μικρό θερμοκήπιο στον κήπο, στην αυλή του σπιτιού μας ή ακόμα και στο μπαλκόνι ώστε να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας για να φυτρώσουν οι σπόροι.

Ποια λουλούδια φυτεύουμε σε σπορείο τον Ιανουάριο;

Εκτός από σπορείο λαχανικών, μπορούμε να φτιάξουμε και σπορείο καλλωπιστικών φυτών για να φυτέψουμε μέσα στην άνοιξη τα αγαπημένα μας λουλούδια όπως γαρυφαλλιές, πετούνιες, κατιφέδες, ζίνιες και καλέντουλες.

Για τη φύτευση των σπόρων, χρησιμοποιούμε ειδικούς δίσκους σποράς ή κυπελλάκια και πλαστικά ποτήρια που έχουμε ανακυκλώσει και προμηθευόμαστε ειδικό φυτόχωμα για σπορείο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε υψηλό ποσοστό φυτρωτικότητας των σπόρων.

Κι ένα μυστικό για τις φυτεύσεις του Ιανουαρίου

Στις φυτεύσεις καρποφόρων δέντρων και καρποφόρων θάμνων που κάνουμε μέσα στον Ιανουάριο, η προσθήκη κοπριάς μέσα στον λάκκο φύτευσης, εκτός από την προσθήκη θρεπτικών στοιχείων και οργανικής ουσίας, βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους και την ενεργοποίηση της ρίζας των φυτών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News