Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήLIFESTYLEΠοια φρούτα χρειάζεστε το φετινό καλοκαίρι ;

Ποια φρούτα χρειάζεστε το φετινό καλοκαίρι ;

Share

Ήρθε το καλοκαίρι και θέλετε να διατηρήσετε τον οργανισμό σας  καλά ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ;;

Ξεκινώντας την μέρα σας θα ήταν καλό να αρχίσετε  κατά τη διάρκεια όλης της μέρας πίνοντας άφθονο νερό συνδιάζοντας ,δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα τα οποία προσφέρουν ενυδάτωση, ενέργεια, αλλά και πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ιδιαίτερα πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών.

  1. Το πιο δροσερό φρούτο και ζουμερό φρούτο το καρπούζι που δικαιολογημένα  είναι το φρούρο του καλοκαιριού,  και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το παγωτό!                                                                                                          Πλούσιο σε βιταμίνες A, C, B6 και κάλιο, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, υποστηρίζουν την καρδιά και την όραση, προστατεύουν έως ένα βαθμό από την ηλιακή ακτινοβολία, προλαμβάνουν τις μυϊκές κράμπες και διατηρούν την ισορροπία των υγρών στο σώμα
  2.  Ανανάς: Είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C και κάλιο, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην τόνωση του μεταβολισμού, πάντοτε στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
  3. Σταφύλια:κάλιο, ασβέστιο και πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η ρεσβερατρόλη που βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης, και συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.
  4. Ακτινίδια: πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνες Α και Β6, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, τα ακτινίδια συμβάλλουν στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας στο σώμα Και μάλιστα βοηθούν στη διαχείριση του ευερέθιστου εντέρου αλλά και των διαταραχών ύπνου, ως συστατικό μιας κατάλληλης και ολοκληρωμένης διατροφικής υποστήριξης.
  5.  Μάνγκο: Το φρούτο που σε ταξιδεύει ,περιέχει πολύτιμες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στον κορεσμό και την πέψη των τροφών, αλλά και 20 διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News