Friday, March 29, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΠοιος είναι ο εχθρός;

Ποιος είναι ο εχθρός;

Share

Η σημερινή τάξη πραγμάτων αναμφισβήτητα απαιτεί κάποιον εχθρό πάντα ενόψει, όπως δηλαδή γινόταν και στο παρελθόν, πριν ακόμα τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, οπόταν ανέτειλε ο υπαρκτός σοσιαλισμός.

Συνεχίστηκε αυτό με τον ψυχρό πόλεμο και τον εξοπλιστικό ανταγωνισμό, μέχρι που ήρθε η διάλυση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, με το ΝΑΤΟ να αρπάζει την ευκαιρία, (παρά το γεγονός ότι έλεγε πως δεν θα το κάνει) και να εξαπλώνεται βαθμιαία μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Ρωσία δεν έπαψε να είναι μεγάλη δύναμη και το αντίπαλο δέος των Αμερικανών και γενικότερα των δυτικών.

Η Ρωσία εξακολουθούσε να αποκτά δύναμη και οικονομική ευρωστία και αυτό δεν άρεσε καθόλου στους δυτικούς οι οποίοι έπρεπε να βρουν τρόπο να την σταματήσουν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην Ουκρανία και τον πόλεμο, των χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Ένα πόλεμο που θα λέγαμε ότι έκαναν τα πάντα για να προκαλέσουν κυρίως οι Αμερικανο-βρετανοί.

Θα ήταν πολύ υποκριτικό να μην βλέπαμε σήμερα ότι πρόκειται ακριβώς για ένα τέτοιο πόλεμο, δηλαδή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Αυτός ο πόλεμος μας επηρεάζει πλέον όλους και όλοι εμείς ψάχνουμε να βρούμε γιατί πρέπει να πληρώνουμε το κόστος ενός πολέμου που δεν μας αφορά.

Ιδιαίτερα στην Κύπρο, δεν μπορούμε να μην νοιώσουμε πίκρα για τον τρόπο που οι κατά τα άλλα σύμμαχοί μας συμπεριφέρθηκαν όταν η Τουρκία επιτέθηκε και κατέλαβε το 40% του νησιού μας, το οποίο κατέχει μέχρι σήμερα.

Η Τουρκία μάλιστα είχε εισβάλει χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια δικαιολογία με την Ρωσία η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία για να προστατεύσει το Ρωσόφωνο πληθυσμό.

Ας μην γελιόμαστε, όμως, ο πόλεμος είναι με τη δυτική φιλελεύθερη μονοπολική τάξη και αυτούς που διαφωνούν με αυτήν και έχουν συνταχθεί με τους Ρώσους, οι οποίοι προς το παρόν δεν λαμβάνουν ενεργό μέρος, σε αντίθεση με τους δυτικούς οι οποίοι εκτός από τον πακτωλό χρημάτων, όπλων και πυρομαχικών που προσφέρουν στον Ζελένσκι, προσφέρουν και ουσιαστική βοήθεια με πληροφορίες και οργάνωση των αντεπιθέσεων του Ουκρανικού στρατού.

Και ενώ όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι αναρωτιόμαστε τι χρειάζεται αυτός ο πόλεμος και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, ακούμε ότι π.χ. η Κούβα είναι στη λίστα των Αμερικανών για υπόθαλψη τρομοκρατών και ότι δεν πρόκειται να βγει!!!

Η Κίνα προσπαθεί να προτείνει κάποια συμβιβαστική λύση, αλλά κανείς δεν ακούει, ποιός είναι τελικά ο εχθρός σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση;

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!