Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΠολιτιστικά απροβίβαστοι

Πολιτιστικά απροβίβαστοι

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

Ναι έχουμε κάνει έργα στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στο κύμα αυτό περιλαμβάνονται και πολλοί χώροι πολιτισμού.

Γιατί λοιπόν δεν έχουμε προοδεύσει πολιτιστικά;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση και ο πολιτισμός δεν αποτελούσε ευθύς εξ’ αρχής προτεραιότητα για την ηγεσία του Δήμου.

Ναι υπήρξαν κάποιες αναλαμπές, χάρη κυρίως σε διάφορους πολιτιστικούς ομίλους, αλλά από την τοπική αρχή δεν δόθηκε η ώθηση εκείνη ώστε να έχουμε συνέχεια της  “χρυσής περιόδου” του Πάφος 2017.

Η τοπική αρχή, δυστυχώς ολιγώρησε θλιβερά και μέχρι και σήμερα και την πάροδο επτά ετών δεν έχει, όπως υποσχέθηκε ιδρύσει τον πολιτιστικό οργανισμό που θα διαδεχόταν το Πάφος 2017, χάνοντας κάθε πλεονέκτημα που είχε, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό που είχε δημιουργηθεί.

Η εγκληματική ολιγωρία που έχει επιδειχθεί βαραίνει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο εκτός από τα πέντε χρόνια θητείας του, έλαβε και ως μπόνους άλλα δυόμιση χρόνια μέχρι την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής  αυτοδιοίκησης. Θα ανέμενε κανείς ότι σε αυτά τα δυόμιση χρόνια θα έκαναν ότι δεν πρόλαβαν τα προηγούμενα αλλά ούτε σε αυτά έκαναν κάποια κίνηση.

Η Πάφος έχασε τη χρυσή ευκαιρία και το μομέντουμ που της έδωσε η θητεία της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και διάγουμε από τότε πολιτιστικό χειμώνα.

Ακόμα και το Pafos Aphrodite Festival, το οποίο αποτελούσε ξεχωριστό πολιτιστικό κομμάτι αφέθηκε στην τύχη του και μόλις φέτος μερικούς μόνο μήνες μετά τη λήξη της παρατεταμένης θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου, θυμήθηκαν να το αναβιώσουν.

Είναι λοιπόν τραγικό η Πάφος, η πόλη των τόσων πολιτιστικών χώρων να τους χρησιμοποιεί μόνο για συνέδρια, ημερίδες και πολιτικές συγκεντρώσεις, με ελάχιστες από αυτές να είναι πολιτιστικού περιεχομένου και να περιμένουμε τις αποκριές για να δούμε κάποια πολιτιστική εκδήλωση στους αναπλασμένους δρόμους και τις πλατείες της.

Είναι γι’ αυτό που στη νέα τοπική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης της 9ης Ιουνίου χρειάζονται άνθρωποι, με γνώση, εκτίμηση και έργο στον πολιτιστικό τομέα, ώστε να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις, που θα φέρουν και πάλι την πολιτιστική Άνοιξη στην πόλη μας.

Γιατί η Πάφος έχει και παράδοση και ιστορία στον πολιτισμό και γιατί το αξίζει…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News