Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠράσινο για ένταξη της Σουηδίας απο την Τουρκία

Πράσινο για ένταξη της Σουηδίας απο την Τουρκία

Share

Το πρωτόκολλο για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ωστόσο η διαδικασία δεν τελείωσε, τώρα χρειάζεται και έγκριση από την ολομέλεια.

Σε δήλωση του στην επιτροπή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ ανέφερε ότι «ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν ότι θα πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για F-16 αφού η Άγκυρα επικύρωσε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, δεν είναι δυνατό για τις σουηδικές αρχές να εκπληρώσουν αμέσως όλα τα αιτήματά μας. Αυτή είναι μια διαδικασία. Εφαρμόζουν νομοθετικές αλλαγές που θα ήταν αδιανόητες πριν από 5 χρόνια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι η Σουηδία έχει λάβει μέτρα ειδικά για το θέμα της  χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Ωστόσο, είπε, «δεν έχουμε δει ακόμη τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News