Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΡΟΤΑΣΕΙΣΠροτάσεις για το Γιορτινό Τραπέζι από τον σεφ του Athena Beach Hotel Χρήστο...

Προτάσεις για το Γιορτινό Τραπέζι από τον σεφ του Athena Beach Hotel Χρήστο Γεμενάρη

Share

Οι Γιορτές έφτασαν, ευκαιρία για άλλη μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση. Τα εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι πολλά και διαφορετικά  από περιοχή σε περιοχή. Ο  σεφ στο Athena Beach Hotel Χρήστος Γεμενάρης  μας δίνει τις δικές του ξεχωριστές  προτάσεις για να εμπλουτίσετε το μενού στο γιορτινό  σας τραπέζι αλλα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας…

GRAVLAX SALMON

Εορταστικός  σολομός για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Υλικά:

½  σολομό κομμένο οριζόντια με το δέρμα

¼ φλιτζανιού vodka

½ φλιτζάνι αλάτι χοντρό

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουτάλι της σούπας φρέσκο λιωμένο πιπέρι

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο Άνηθο

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (όχι φύλλα)

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι τριμμένο καρότο

3 κουταλιές μέλι

φέτες λεμονί ή λάιμ

Καθαρίζουμε τα κόκκαλα από τον σολομό με μια τσιμπίδα. Σμίγουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ένα παχύρευστο  μείγμα. Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα σε ανοξείδωτο ταψί ή πλαστικό κατάλληλο για τρόφιμα και τοποθετούμε τον Σολωμό με το δέρμα από πάνω. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετούμε από πάνω  φέτες από λεμονί ή λάιμ μέχρι να καλυφθεί  όλο το μείγμα. Ακολούθως μπαίνει σε ψυγείο για 24 ώρες.Το βγάζουμε και το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό με διαλυμένο μέλι. Το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και το κόβουμε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε με φέτες λεμόνι και σπαστό μαύρο πιπέρι.

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και καρύδια (για 8 άτομα)

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας σκούρα ζάχαρη

½ φλιτζάνι καρύδια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού ξύδι μήλου

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

7 φλιτζάνια διάφορα μαρούλια

2 πορτοκάλια καθαρισμένα κομμένα σε φέττες ή κύβους

½ φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (σπαστό)

½ φλιτζάνι ρόδι (καθαρισμένο)

Αναμιγνύουμε  το ελαιόλαδο, το ξύδι , τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα  πορτοκαλιού  και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και την τελευταία στιγμή περιχύνουμε το σος.

PΑNACOTTA

 Υλικά:

100 γραμμάρια γάλα

600 γραμμάρια FreshCream

200  γραμμάρια ζάχαρη

8 φύλλα τζελατίνη

½  κουταλάκι βανίλια

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την φρέσκα κρέμα την ζάχαρη και τη βανίλια και την βράζουμε ακολούθως την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.  Την αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε μικρά ατομικά σκευή ή σε πιατέλα για γλυκά και  μπαίνει στο ψυγείο για τουλάχιστον  6 ώρες. Σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και σος από φράουλα.

Αυτές είναι συνταγές που προτείνει για μας ο Σεφ Χρήστος Γεμενάρης. Αγοράστε  έγκαιρα τα υλικά σας, ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμάστε τα φαγητά σας για να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς.

Καλές γιορτές!

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News