Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠύρινη κόλαση στη Λεμεσό - Ζητήθηκε διεθνή βοήθεια

Πύρινη κόλαση στη Λεμεσό – Ζητήθηκε διεθνή βοήθεια

Share

Aνεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στην Ακρούντα της Λεμεσού, κοντά στο κρατικό δάσος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε 2 μέτωπα, ανατολικά προς Κακομάλλη και δυτικά προς Κυπαρισσιά. Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά εκτιμάται ότι έχει κάνει στάχτη δασική βλάστηση έκτασης περίπου 6,5 km2.
Με το πρώτο φως της ημέρας, στο έργο των ισχυρών επίγειων δυνάμεων στην περιοχή, άρχισαν να συνδράμουν ξανά και τα εναέρια μέσα που είχαν καθηλωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, βαζοντας με αυτό τον τρόπο ξανά σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2.Στο μεταξύ, με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, έπειτα από εισήγηση του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο Ήφαιστος, το οποίο προνοεί τη σύγκληση της Υπουργικής Ομάδας χειρισμού κρίσεων στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων, με στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Η Υπουργική αυτή Ομάδα αποτελείται από τους: α) Υπουργό Άμυνας β) Υπουργό Εξωτερικών δ) Υπουργό Εσωτερικών, ε) Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στ) Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και ζ) Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU για συνδρομή 2 πτητικών μέσων Canadair, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Ιταλία.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News