Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
32.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΡάπισμα Μενέντεζ στην Τουρκία - Νέα ηχηρή παρέμβαση

Ράπισμα Μενέντεζ στην Τουρκία – Νέα ηχηρή παρέμβαση

Share

Νέα ηχηρή παρέμβαση Μενέντεζ ενάντια στην πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.Ο αμερικανός Γερουσιαστής διεμήνυσε εκ νέου ότι θα μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία και υπέδειξε πως η πώληση μπορεί να εγκριθεί, μόνο εάν η Τουρκία εγκαταλείψει την επιθετική της στάση έναντι της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.Ο Ρόμπερντ Μενέντεζ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ρητορική μίσους και απειλών του Ερντογάν προς την Ελλάδα, οφείλεται στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.Σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας, εάν δεχθεί επίθεση. Είπε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί πιθανή μία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ, επειδή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.Παράλληλα επισήμανε πως η Τουρκία δεν έχει το εκτόπισμα που είχε κάποτε στο σύνολο του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο αμερικανός Γερουσιαστής χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, που ακολουθούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ.

Δεν νοείται να ζητούν και από τις δύο χώρες να ρίξουν τους τόνους και να συμφιλιωθούν, ενώ μόνον η Τουρκία είναι επιτιθέμενη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μενέντεζ.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News