Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΡαγδαίες εξελίξεις μετά τον πνιγμό 36χρονου στον Πειραιά. (Βίντεο ντοκουμέντο)

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον πνιγμό 36χρονου στον Πειραιά. (Βίντεο ντοκουμέντο)

Share

Σοκ προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης η είδηση του θανάτου ενός νεαρού που πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο Blue Horizon.

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι συλληφθέντες. Είχε εισιτήριο ο 36χρονος.

Βίντεο ντοκουμέντο και μαρτυρίες επιβατών δείχνουν βίαιη απώθηση ενός 36χρονου από τον καταπέλτη πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά με τον ίδιο στη συνέχεια να πέφτει στο νερό και να πνίγεται.
Στο βίντεο, δύο μέλη του πληρώματος διακρίνονται να βρίσκονται πάνω στον καταπέλτη του πλοίου στον Πειραιά ενώ έχουν ξεκινήσει οι μηχανές.

Ο 36χρονος που φτάνει στο σημείο στην απόπειρά του να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» με προορισμό το Ηράκλειο, και αφού τον σπρώχνουν από τον καταπέλτη, φαίνεται να πέφτει στη θάλασσα απ’ όπου ανασύρθηκε νεκρός.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και σχετικά βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο, αρχικά αναχώρησε κανονικά για το Ηράκλειο αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Πειραιάς: «Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε»

Επιβάτης του πλοίου Blue Horizon είχε αναφερθεί στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 36χρονος άνδρας, αλλά και την αντίδραση του πληρώματος, όταν βρέθηκε στο νερό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ένταση που επικράτησε στο σημείο, αλλά και την αντίδραση που είχε το μέλος του πληρώματος, που έσπρωχνε τον 36χρονο, όταν αυτός έπεσε στο νερό.

«Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω» σημείωσε αρχικά.

«Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» συμπλήρωσε.

Οι επιβάτες, όπως είπε, φώναζαν «τι κάνεις, τι κάνεις» αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας – σύμφωνα με τον μάρτυρα – τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει.

«Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

«Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του, αλλά δεν έγινε αυτό» κατέληξε.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News