Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΣαρωτικές αλλαγές στην Ποσειδώνος

Σαρωτικές αλλαγές στην Ποσειδώνος

Share

Μετατρέπεται σε πεζόδρομο και προβλέπονται κατεδαφίσεις παράνομων επεκτάσεων

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κοπούν φοίνικες, αλλά να ενισχυθεί το πράσινο και με άλλα δέντρα…

 

Ολικό λίφτιγκ όχι μόνον στο πεζόδρομο της Ποσειδώνος αλλά και στα κτίρια προβλέπουν οι σχεδιασμοί του Δήμου Πάφου οι οποίοι θα υλοποιηθούν σε διάστημα ενός χρόνου.

Το Δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την Δευτέρα τα έγγραφα για την ανάπλαση του Δυτικού Παραλιακού Πεζόδρομου που ξεκινά από το Κάστρο μέχρι και τα όρια της Χλώρακας , με κόστος 5,5 εκατομμύριων ευρώ συν ΦΠΑ.

Βάσει των σχεδιασμών, θα γίνει πλήρης ανακατασκευή , τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και η εκτέλεση του θα διαρκέσει 12 μήνες. Επίσης εγκρίθηκε η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού και των υποδομών στην περιοχή από το Κάστρο μέχρι τα Δημοτικά Μπάνια με κόστος 1 εκ. 150 χιλιάδες ευρώ με διάρκεια εκτέλεσης τους 10 μήνες. Το συμβούλιο αποφάσισε παράλληλα να μην αφαιρεθεί κανένα φοινικόδεντρο από την περιοχή αλλά να φυτευτούν νέα μεγάλα δένδρα σε σημεία που υπάρχουν κενές λεκάνες.

Αξίζει αν σημειωθεί, ότι ο Αδέσμευτος με πρωτοσέλιδο άρθρο, στο πρόσφατο παρελθόν είχε επισημάνει τον κίνδυνο να αλλοιωθεί ολοκληρωτικά η εικόνα του παραλιακού μας μετώπου και της τουριστικής επριοχής όπως είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, σε περίπτωση αποκοπής των φοινικιών.

 

Σαρωτικές αλλαγές

 

Σε παρέμβαση του στο Radio Cosmos o Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος αποκάλυψε ότι μαζί με τα πλακόστρωτα που θα αντικατασταθούν όπου αυτό επιβάλλεται, τον αστικό εξοπλισμό και την ενίσχυση του πρασίνου, θα αφαιρεθούν και όλες οι αυθαίρετες κατασκευές στα κτήρια της παραλιακής λεωφόρου και στα καταστήματα της περιοχής.

Σε συνδυασμό πρόσθεσε με το έργο της ανάπλασης που θα γίνει για την περιοχή Θεοσκέπαστης τμήμα της Ποσειδώνος θα μονοδρομηθεί ενώ από τα Μπάνια μέχρι το παραλιακό περίπτερο στο τέλος της Αποστόλου Παύλου θα γίνει μόνιμα πεζόδρομος. Ολόκληρη αυτή η περιοχή είπε ο κ. Φαίδωνος, θα γίνει ένα από τα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντας και προσέλκυσης ντόπιων και ξένων επισκεπτών οι οποίοι εκτός από τον περίπατο που θα απολαμβάνουν, θα βρίσκουν και κάθε είδους κατάστημα.

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του για έγκριση του σχεδιασμού από την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως εναντίον τάχθηκε μόνον η Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΕΔΕΚ Παναγιώτης Βορκάς διευκρίνισε ότι ο λόγος που ο ίδιος κατά υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Ομάδας δεν ψήφισαν υπέρ της πρότασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Προσφορών διότι όπως είπε θεωρεί πως θα πρέπει να προηγηθεί το σχέδιο περιοχής ώστε να γνωρίζουν όλοι πως και τι θα γίνει στην περιοχή. Ο κ. Βορκάς ξεκαθάρισε ότι δεν ευνοεί τις αυθαίρετες κατασκευές αλλά να προηγηθεί μελέτη και διάλογος με τους επηρεαζόμενους.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News