Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

Σεβασμός …

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

Το να σέβεσαι και τον άλλον εκτός από τον εαυτό σου είναι κορυφαία εκδήλωση πολιτισμού, όπως βεβαίως και το να σέβεσαι την αντίθετη άποψη.

Πού είναι λοιπόν ο σεβασμός (και ο πολιτισμός) σε μια πόλη που κάποτε (όχι πολύ παλιά) έθεσε ως προτεραιότητα την πολιτιστική της αναβάθμιση;

Ζούμε στην εποχή του θορύβου, όχι του ήχου αλλά του θορύβου. Αυτού που χρησιμοποιείται ως κράχτης για να επιβληθεί του αντίπαλου του, δηλώνοντας απλά την παρουσία του.

Και δυστυχώς στη σημερινή Πάφο η κατάσταση όσο αφορά τον θόρυβο στους τόπους διασκέδασης έχει ξεφύγει πραγματικά.

Η προσπάθεια που γίνεται για αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας κινδυνεύει να πέσει σε τοίχο λόγω του θορύβου που εκπέμπουν οι λογής – λογής χώροι νυχτερινής διασκέδασης και η κατάληξη είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι καλή για κανέναν.

Δεν μπορεί να κάθεσαι σε ένα ταβερνάκι ή ένα ουζερί και να σε ξεκουφαίνει, η “μουσική” που εκπέμπουν τα μαγαζιά σε ακτίνα 100 και βάλε τετραγωνικών μέτρων.

Έχετε ιδέα ποιο είναι το αποτέλεσμα τριών τεσσάρων ή και περισσότερων μαγαζιών που παίζουν διαφορετική μουσική από ροκ μέχρι λαϊκότροπα και σκυλάδικα με τον ήχο στη διαπασών και σε απόσταση αναπνοής το ένα με το άλλο;

Εάν όχι μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Πάφο ιδίως Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ.

Πόσο μάλλον εάν επιχειρήσετε να καθίσετε σε κάποιο ήσυχο ταβερνάκι για να απολαύσετε το φαγητό σας με κουβέντα με την παρέα σας.

Δυστυχώς κανένας σεβασμός από τα διπλανά μπαράκια που έχουν σίγουρα συγχίσει τον βαθμό της διασκέδασης, με την ένταση του ήχου που εκπέμπουν τη μουσική τους.

Ναι η Πάφος αλλάζει και το κέντρο της τείνει να αποκτήσει και πάλι αίγλη, το θέμα όμως είναι αν αλλάζει προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

Αρχίσαμε με αισιοδοξία αυτό το εγχείρημα και με την φόρα του 2017 οπόταν επανατοποθετήσαμε τον πήχη της πολιτιστικής ανάστασης της Πάφου σε υγιή βάση.

Στην πορεία όμως χαθήκαμε στη μετάφραση και ο πολιτισμός ως συστατικό στοιχείο της ανάστασης της πόλης μας εξαφανίστηκε και μαζί με αυτόν οι όποιες ευαισθησίες.

Χάθηκε ο σεβασμός για οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τον παράγοντα κέρδος. Χωρίς όμως τον σεβασμό/πολιτισμό το όποιο κέρδος οικονομικό ή άλλο θα εξανεμισθεί σύντομα.

Ακούτε κύριοι Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι;

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News