Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΣε νέες φουρτούνες ο δρόμος Πάφου - Πόλης. Ακυρώθηκε για 2η φορά...

Σε νέες φουρτούνες ο δρόμος Πάφου – Πόλης. Ακυρώθηκε για 2η φορά η διάνοιξη της σήραγγας

Share

Για 2η φορά ακυρώνεται η διάνοιξη της μεγάλης σήραγγας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Η εταιρία ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών ότι δεν είναι εφικτή ούτε σήμερα  η διάνοιξη της σήραγγας που είχε προγραμματιστεί πριν από δύο εβδομάδες, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα σχετικά με τον εξαερισμό της. Σημειώνεται ότι αρχικά η διάνοιξη είχε προγραμματιστεί στις αρχές Μαρτίου και στην συνέχεια μετατέθηκε για τις 12 Απριλίου. Για τον προγραμματισμό διάνοιξης της σήραγγας είχε ενημερωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η οποία διευθέτησε για σήμερα περιοδείας στην Πάφου και στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου. Η επίσκεψη της επιτροπής θα γίνει κανονικά για να ενημερωθεί σχετικά με τις καθυστερήσεις του έργου και τα νέα χρονοδιαγράμματα Μετά την χθεσινή εξέλιξη  για την ακύρωση της διάνοιξης της σήραγγας Για τις οι Βουλευτές της Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής και Χρύσανθος Σαββίδης ενέγραψαν το θέμα του αυτοκινητόδρομου και των καθυστερήσεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα καλέσουν μεταξύ άλλων τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει για το έργο και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Στα πρόθυρα σύγκρουσης και αδιεξόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες  του cosmosnews πίσω από αυτές τις αναβολές είναι οι διαφορές της εταιρίας με το κράτος για τις καθυστερήσεις του έργου. Εκτιμάται ότι το έργο έχει υλοποιηθεί περίπου στο 30% επί τους εδάφους και θα έπρεπε να παραδοθεί το Νοέμβριο του 2024. Στους 6 μήνες που υπολείπονται είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί ενώ είναι αμφίβολο αν είναι εφικτό να παραδοθεί τουλάχιστον το Νοέμβριο του 2025. Η εταιρία εκτός από την παράταση που έργου που έχει αιτηθεί επικαλούμενη διάφορα προβλήματα που προέκυψαν θέτει και ένα ζήτημα που αφορά τα δομικά υλικά για την επίστρωση του δρόμου. Τα υλικά αυτά που προκύπτουν από τις χωματουργικές εργασίες κρίνονται από τους επιβλέπονττες μηχανικούς των Δημοσίων Έργων ακατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν παρότι όπως ισχυρίζονται στελέχη της εταιρίας οι αποκλίσεις από τις προδιαγραφές είναι πολύ μικρές και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να θέτουν σε κανένα κίνδυνο το έργο. Επίσης η εταιρίες προβάλει το επιχείρημα ότι τα λατομεία στην Κύπρο δεν μπορούν να προσφέρουν την ποσότητα των υλικών που χρειάζονται.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News